RvC draagt Jelle Hannema voor als bestuursvoorzitter Vitens

Pers

Zwolle, 31 juli 2017 – Jelle Hannema (55) is voorgedragen om voorzitter van de directie van drinkwaterbedrijf Vitens te worden. Hierover wordt tijdens een Buitengewone Aandeelhouders Vergadering op 31 augustus door de aandeelhouders van Vitens gestemd. Hannema volgt scheidend directievoorzitter Lieve Declercq op die na 5 jaar Vitens verlaat.

Jelle Hannema studeerde Rechten, richting Juridische Bestuurswetenschappen, aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn loopbaan begon als beleidsmedewerker milieubeleid bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waarna hij zijn carrière voortzette bij internationaal opererend advies- en ingenieursbureau DHV, inmiddels Royal HaskoningDHV. Gedurende die tijd was hij onder andere betrokken bij diverse projecten van waterschappen en bij de wederopbouw van de door de vuurwerkramp getroffen wijk Roombeek in Enschede. Nadat hij vervolgens bij DHV tien jaar lang diverse managementposities bekleedde, startte hij in 2014 als Manager Asset Management bij Vitens.

Boele Staal, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Met Jelle Hannema kiezen we bewust voor iemand uit de eigen gelederen van Vitens. Met zijn ervaring bij de VNG, bij DHV en in de afgelopen jaren bij Vitens hebben we een kandidaat gevonden die de komende jaren de sterke koers van de organisatie voort kan zetten. We zien zijn benoeming dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Scheidend voorzitter van de directie Lieve Declercq: “Ik heb Jelle Hannema de afgelopen jaren leren kennen als een krachtige manager die zowel strategisch als verbindend is ingesteld. Samen met Marike Bonhof zal hij zeker een ijzersterk duo vormen waarmee Vitens haar ambities verder kan gaan verwezenlijken.”

Hannema is woonachtig in Langbroek nabij Utrecht. In zijn vrije tijd is hij een gepassioneerd wielrenner.

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.