Vitens lanceert online petitie om 'Kraanwatergemeenten'

Pers
Join the pipe

Vitens lanceert een petitie om daarmee alle gemeenten in Nederland over te halen zich aan te melden als ‘Kraanwatergemeente’.

Met de petitie op Facebook kunnen inwoners van alle gemeenten hun gemeente aanmoedigen zich ook aan te sluiten bij de actie ‘Stem voor Kraanwater’. Daarmee beloven gemeentes voortaan kraanwater te schenken in het gemeentehuis en de eigen ruimtes. Dit omdat het duurzaam, lekker en gezond is. Momenteel hebben al 53 gemeentes zich gemeld. Inwoners van gemeenten die al ‘Kraanwatergemeente’ zijn kunnen op de petitie hun waardering hiervoor uitspreken door de actie te delen. Gemeentes hebben nog 4 weken de tijd om zich te melden als ‘Kraanwatergemeente’.
 

Elke gemeente ‘Kraanwatergemeente’

De actie ‘Stem voor Kraanwater’ loopt sinds 27 januari en duurt tot en met 19 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Inmiddels hebben 53 gemeenten zich al aangemeld als ‘Kraanwatergemeente’. Dat betekent dat er nog 350 gemeenten te gaan zijn. “Het gaat al goed, maar kan nog beter” zegt Lieve Declercq, directievoorzitter van Vitens. “Uiteindelijk zou het prachtig zijn als alle gemeentes ‘Kraanwatergemeentes’ worden”. Ze roept iedereen op te helpen om alle gemeenten in Nederland aan te moedigen zich alsnog aan te sluiten bij ‘Stem voor Kraanwater’. Op 21 maart, de dag voor Wereldwaterdag wil Vitens de uiteindelijke ‘Kraanwaterkaart’ van Nederland onthullen.
 

Stem voor Kraanwater

Met de actie ‘Stem voor Kraanwater’ wil drinkwaterbedrijf Vitens gemeenten overtuigen kraanwater te schenken en voor kraanwater te kiezen. Immers, kraanwater is duurzaam, lekker en gezond. Het is een lokaal product waar iedereen trots op mag zijn.
‘Stem voor Kraanwater’ is een initiatief van drinkwaterbedrijf Vitens. Dunea, Waterbedrijf Groningen en duurzaam consumentenplatform Nudge hebben zich aangesloten bij dit initiatief. Kijk voor meer informatie op www.stemvoorkraanwater.nl.  

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.