Vitens doet watertoren Franeker in de verkoop

Nieuws

De toren, die gebouwd werd in 1925, was in gebruik tot 2015. Nu de watertoren geen functie meer heeft in de drinkwatervoorziening stoot Vitens de toren af.

Vitens doet objecten die geen rol meer vervullen in het proces ‘van bron tot kraan’ niet zomaar van de hand. Om in aanmerking te komen voor aankoop van de toren moet een nieuwe eigenaar, naast een reëel bod, plannen hebben om de toren op een maatschappelijk verantwoorde wijze een nieuw leven geven. Een indeling waarbij wonen gecombineerd met bedrijvigheid bijvoorbeeld een voor de hand liggende optie kan zijn.

 

Ver buiten Franeker valt de 48 meter hoge achthoekige watertoren al op. De toren is ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School door toenmalige Intercommunale Waterleiding Leeuwarden (IWGL). De bouw was in 1925. De watertoren was 90 jaar lang in bedrijf en is anno 2018 toe aan een nieuwe bestemming.

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.