Nieuwe eigenaar voor watertoren Overvecht in Utrecht

Pers

Vitens heeft de watertoren in de Utrechtse wijk Overvecht verkocht. De watertoren, een rijksmonument, had sinds enkele jaren geen functie meer in de drinkwatervoorziening en was buiten gebruik gesteld.

Vitens doet objecten die geen rol meer vervullen in het proces ‘van bron tot kraan’ niet zomaar van de hand. Om in aanmerking te komen voor aankoop van de toren verlangde Vitens van een nieuwe eigenaar, naast een reëel bod, een heldere visie voor de herbestemming van de watertoren. Een herbestemming die meerwaarde zou creëren voor zowel de toren als omgeving.

 

De watertoren aan de Utrechtse Neckardreef werd in 1934 gebouwd volgens een ontwerp van architect J. Pateer. De 48 meter hoge toren is achthoekig van vorm en bekleed met gevelmetselwerk in de stijl van de Amsterdamse School. De toren heeft verder een fraaie koperen koepeldak en is zo een markant gebouw in Overvecht.

 

Vitens is blij met de nieuwe eigenaar en de ideeën die hij met de watertoren heeft. De eigenaar is inmiddels in gesprek met de gemeente Utrecht over de herbestemming van de toren. Zo is het idee om de watertoren intensiever te gebruiken voor maatschappelijke initiatieven door Overvechters en andere belangstellenden.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.