Achterveld vervangen drinkwaterleiding

Wat gaat er gebeuren?

Vitens start met het vervangen van de drinkwaterleiding in de dorpskern van Achterveld langs de Hessenweg. De werkzaamheden starten half maart 2016 en we verwachten dat we de werkzaamheden in 2017 kunnen afronden. Dankzij de nieuwe drinkwaterleiding kan Vitens ook in de toekomst de levering van betrouwbaar drinkwater garanderen. Inwoners van Achterveld kunnen rekenen op goed en betrouwbaar kraanwater.

Wanneer zijn de werkzaamheden?

De werkzaamheden starten op maandag 21 maart aan de westzijde van het dorp van ter hoogte van de Hessenweg nummer 207-A. In opdracht van Vitens voert Firma Hak de werkzaamheden uit. Het gaat om het aanleggen van een nieuwe drinkwaterleiding bij u in de straat, het overzetten van uw aansluitleiding en het verwijderen van de oude waterleiding.

Wat merkt u ervan?

Het is mogelijk dat uw straat, woning, winkel of bedrijf minder goed bereikbaar is in deze periode. Ook kan de waterdruk lager zijn en kan het water een bruine kleur hebben. Bruin water is niet schadelijk voor uw gezondheid. Ook kan het voorkomen dat u door de werkzaamheden tijdelijk geen water heeft in uw woning, daarover informeren wij u uiterlijk twee dagen van te voren met een speciaal kaartje. Daarop staat ook wat u dan het best kunt doen.

Vitens verricht de werkzaamheden op de plek waar de leidingen liggen. Dit is vaak in de trottoirs en/of de weg. Dit betekent dat er minder of geen trottoir en/of weg beschikbaar is gedurende de periode dat wij werkzaamheden verrichten. Hierdoor kunt u hinder ondervinden bij het bereiken van uw woning of bedrijfspand. Het spreekt voor zich dat wij ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk hinder ondervindt en dat er, als dat nodig is, tijdelijke loopplanken worden neergelegd. Ook houdt Vitens rekening met evenementen of publieke activiteiten die in Achterveld worden georganiseerd.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement