Uitbreiding zuivering – werkzaamheden productiebedrijf Doorn

Werkzaamheden van medio 2016 tot eind 2016

Wat gaat er gebeuren?

Vitens werkt de komende maanden aan de uitbreiding van de zuivering van productiebedrijf Doorn. Bij het huidige productiebedrijf worden drie nieuwe filters en een aantal pompen geplaatst. Dit doen we omdat het grondwater dat Vitens oppompt van nature een hoog mangaangehalte heeft. Dit veroorzaakt bruin water. Vitens wil kraanwater van onberispelijke kwaliteit leveren; daarom is ervoor gekozen de filterinstallatie versneld te plaatsen, zodat klanten in Doorn geen bruinwaterklachten meer zullen ervaren.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Door de werkzaamheden is er mogelijk meer (vracht)verkeer. Dit kan voor omwonenden hinder veroorzaken.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden starten in het tweede kwartaal 2016. Als alles volgens planning verloopt, neemt Vitens de nieuwe filterinstallatie voor het eind van 2016 in gebruik.

**Update 1-9-2016**

Prefab

De uitvoering van de werkzaamheden zijn in volle gang. De bouwkundige aannemer heeft nieuwe vloeren gestort, spanten gesteld en de binnenzijde van de filterhal afgewerkt met beplating. In het 3d-ontwerp zijn de filters zo ontworpen dat deze prefab in de hal gehesen kunnen worden. Uniek is het filterfront. Deze is prefab in elkaar gezet zodat deze ter plekke, in zijn geheel, geplaatst kan worden. Op deze wijze wordt veel tijd bespaard, zodat overlast rondom de bouwplaats tot een minimum wordt beperkt. De Elektro aannemer levert de besturingskasten in zijn geheel aan. Ook deze worden in de gebouwen gehesen.

Planning

Omdat de meeste onderdelen prefab aangeleverd worden betekend dit een strakke afstemming op de bouwplaats. De diverse discipline-aannemers hebben middels coördinatievergaderingen afstemming over de volgordelijkheid van de in te plannen werkzaamheden. In de komende periode wordt de prefab spoelwaterbuffer geplaatst, aansluitend leidingwerk gelegd en het dak van de filterhal dicht gezet. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de software om de besturing van de installatie in de benen te krijgen.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement