Aanleg van een transport waterleiding

Wat gaat er gebeuren?

Productiebedrijf Hoenderloo en de waterleiding tussen Hoenderloo en Otterlo zorgen ervoor dat in Otterlo, Harskamp Wekerom en omstreken schoon en betrouwbaar drinkwater uit de kraan komt. Vanaf oktober 2019 gaat Vitens een extra waterleiding aanleggen tussen Hoenderloo en Ede.

Waarom is dit nodig?

Vitens heeft geconstateerd dat de noodwaterleiding vanuit Ede onvoldoende capaciteit heeft om in Otterlo, Harskamp en Wekerom en omstreken schoon en betrouwbaar drinkwater te leveren in geval van uitval van productiebedrijf Hoenderloo. Vitens kan daarmee niet voldoen aan de zogenoemde leveringszekerheid van het gebied. De capaciteit van de bestaande waterleiding tussen Hoenderloo en Ede is daarnaast ook onvoldoende om in de toekomst de nieuwbouwwijken die nog gebouwd gaan worden te kunnen voorzien van kraanwater.

Wanneer starten de werkzaamheden?

De planning is dat de werkzaamheden vanaf oktober 2019 gaan starten en zullen duren tot medio 2020.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De aanleg van een nieuwe waterleiding kan overlast geven voor omwonenden, weggebruikers en bezoekers van de Hoge Veluwe. Vitens en de uitvoerende aannemer zullen er alles aan doen om overlast tot het minimum te beperken. Voor de start van de werkzaamheden zullen wij u hierover meer in detail informeren.

Contact:

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Stuurt u dan een e-mail naar hoenderloo-ede@vitens.nl.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement