Nieuwbouw Nieuwegein - zacht water in IJsselstein april 2017

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf juni 2013 bouwt Vitens een nieuw drinkwaterproductiebedrijf aan het Hooglandse Jaagpad in Nieuwegein. De nieuwbouw wordt naast de bestaande productiebedrijf gebouwd. Als het nieuwe bedrijf in gebruik is genomen, wordt het oude bedrijf gesloopt. De nieuwbouw is nodig omdat het oude productiebedrijf niet meer voldoet aan de eisen van Vitens (en onze klanten). We nemen het het nieuwe productiebedrijf in april 2017 in gebruik en het levert straks jaarlijks zo'n 2,5 miljoen m³ zacht water aan de inwoners van IJsselstein.

 

Zacht kraanwater in IJsselstein vanaf april 2017

Als alles meezit wordt dit nieuwe productiebedrijf in april 2017 in gebruik genomen. Dat betekent voor de inwoners van IJsselstein dat er dan zacht kraanwater wordt geleverd. De hardheid van het kraanwater in IJsselstein daalt in april 2017 van 12 odH naar 8 odH.

Zacht water beter voor huishoudelijke apparaten

Het voordeel van zachter water is dat er minder snel kalkaanslag ontstaat op sanitair, verwarmingselementen en installaties. Hierdoor gaan apparaten zoals wasmachines en waterkokers langer mee en verbruiken ze minder energie. Tip: ontkalk uw apparaten goed, voordat u zacht water krijgt, zodat u optimaal profijt heeft van het zachte kraanwater.

Minder wasmiddelen nodig

Dankzij het zachte water heeft u veel minder onthardingszout en (af)wasmiddel nodig. Zeep schuimt beter bij zachter water en daardoor heeft u bijvoorbeeld ook minder shampoo nodig. Als inwoner van IJsselstein gaat u echt merken dat u zachter water uit de kraan krijgt. Het is goed voor het milieu én voor de portemonnee.

Meer voordelen zacht water

In het dagelijks gebruik merkt u dus écht het verschil tussen hard en zacht water. Ook de rioolwaterzuivering gaat dit straks merken. Dankzij zacht water ontstaat er minder slib (afkomstig van wasmiddelen) en is er minder energie nodig om het rioolwater te zuiveren. 

Heeft u een waterontharder in uw binnen installatie?

Dan raden wij u aan om uit te zoeken of u uw ontharder opnieuw moet instellen.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement