Nijverdal

Wat gaat er gebeuren?

In de zomer van 2017 start Vitens bij productiebedrijf en waterwinning Nijverdal met de renovatie van het waterwingebied aan de Nijverdalsebergweg in gemeente Hellendoorn. Er worden acht nieuwe winputten geboord ter vervanging van verouderde winputten. De oude winputten worden aansluitend gedempt. Ook worden dertien bestaande winputten gerenoveerd. Het waterwingebied ligt midden in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Vitens houdt rekening met dit unieke landschap en brengt geen schade toe aan de natuur.

Wanneer staan de werkzaamheden gepland?

Vanaf half juli 2017 tot april 2018. Vanaf half juli starten voorbereidende werkzaamheden. Zoals het snoeien en uitdunnen van het groen. Vanaf half augustus zal gestart worden met renovatiewerkzaamheden.

Wat kun je van de werkzaamheden merken?

Het kan zijn dat bijvoorbeeld niet alle wandelpaden toegankelijk zijn. En bij het boren van de nieuwe winputten kan er sprake zijn van geluidshinder.

Waarom zijn deze werkzaamheden nodig?

Vitens garandeert 24/7 schoon en betrouwbaar kraanwater. Door de renovatie van de waterwinputten kunnen klanten van Vitens in Salland, Reggeland en Stedenband in de nabije toekomst blijven rekenen op continue levering van goed kraanwater.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement