Naar Overzicht Hammerflier

Nieuwe reinwaterkelder Hammerflier

Nieuwe reinwaterkelder: voorraadkast voor piekmomenten

Om ervoor te zorgen dat op piekmomenten voldoende drinkwater beschikbaar is in de regio, bouwt het bedrijf Van Hattum en Blankevoort in de komende periode een nieuwe reinwaterkelder op de drinkwaterproductielocatie Hammerflier aan de Bakkersweg in Den Ham. Provinciale Staten van Overijssel hebben hier op 6 april 2022, onder voorwaarden mee ingestemd.

Een reinwaterkelder is een voorraadkast om drinkwater in op te slaan, zodat het bij een grote vraag direct beschikbaar is en over de regio verdeeld kan worden. In de reinwaterkelder wordt tijdelijk drinkwater opgeslagen, dat nu geproduceerd wordt op de productielocaties Hammerflier en Vechterweerd (tussen Ommen en Zwolle).

Ontwerp

De nieuwe reinwaterkelder in het Hammerflier wordt deels boven en deels onder de grond gemaakt, helemaal rechts van de inrit aan de Bakkerweg. De buitenkant van de reinwaterkelder wordt zo goed mogelijk ingepast in de omgeving door gebruik te maken van natuurlijke materialen en door kruiden en gras aan te brengen. Hierdoor geeft de reinwaterkelder ruimte aan verschillende insecten zoals vlinder, bij en hommel.

Een reinwaterkelder in het landschap

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Annelies Tigchelaar, 06-22279011 of via hammerflier@vitens.nl.

 

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement