Naar Overzicht Hammerflier

Nieuwe reinwaterkelder Hammerflier

Nieuwe reinwaterkelder: voorraadkast voor piekmomenten

De vraag naar drinkwater stijgt. Onder meer door bevolkingsgroei en de bouw van nieuwe huizen en bedrijven. Maar ook door klimaatverandering: langere periodes van droogte en hitte. Op productielocatie Hammerflier maakt Vitens drinkwater voor inwoners uit de omgeving. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende drinkwater beschikbaar is in de regio, is er een nieuwe reinwaterkelder nodig. Daarom start het bedrijf Van Hattum en Blankevoort in opdracht van Vitens in het najaar van 2022 met de bouw van een nieuwe reinwaterkelder

Een reinwaterkelder is een voorraadkast om drinkwater in op te slaan, zodat het bij een grote vraag direct beschikbaar is en over de regio verdeeld kan worden. De huidige reinwaterkelder op het terrein van Hammerflier is niet groot genoeg om ook in de toekomst iedereen in de regio op piekmomenten van drinkwater te voorzien. Daarom gaan we een nieuwe, grotere, reinwaterkelder bouwen.

De huidige reinwaterkelder op het terrein blijft bestaan. In beide reinwaterkelders op productielocatie Hammerflier slaan we drinkwater op uit de gebieden Hammerflier en Archemerberg.

 

Reinwaterkelder
Reinwaterkelder
Reinwaterkelder

Werkzaamheden & planning

We starten de werkzaamheden nadat we een onttrekkingsvergunning hebben gekregen bij het waterschap. Deze hebben we nodig om de bouwput droog te zetten (bemalen).  De planning is om in oktober 2022 te starten met het bouwrijp maken van het terrein en in november 2022 te starten met de bemaling en bouw van de reinwaterkelder. We ronden de bouwwerkzaamheden in september 2023 af. Vervolgens nemen we in oktober 2023 de reinwaterkelder in gebruik.

Ontwerp

De nieuwe reinwaterkelder wordt deels boven en deels onder de grond gemaakt, helemaal rechts van de inrit aan de Bakkerweg. De buitenkant van de reinwaterkelder wordt zo goed mogelijk ingepast in de omgeving door gebruik te maken van natuurlijke materialen en door kruiden en gras aan te brengen.

Vragen?

Bouwbedrijf Van Hattum en Blankevoort informeert de omgeving over de werkzaamheden. Voor vragen over de reinwaterkelder kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Annelies Tigchelaar, 06-22279011 of via hammerflier@vitens.nl. Voor vragen over de bouwwerkzaamheden kunt u contact opnemen met Ard Mulder, projectmanager van Van Hattum & Blankevoort.

 

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement