Vergeet frisdrank, sapjes of cocktails: kraanwater is de allerhipste dorstlesser in de zomer. Zeker als je water combineert met fruit. Daarom vijf recepten voor zomers fruitwater met een twist.
Fruitwater: de basics
Friszuur met komkommer, munt en limoen.
Ga voor klassiek fris en felgroen met een combinatie van komkommer, munt en limoen. Dit zorgt voor een friszure smaak en een prachtige kleur.
Een snelle dorstlesser: aardbeien, basilicum en citroen
Verwacht je dat je waterkaraf snel leeg is? Kies dan voor een combinatie van aardbeien, basilicum en citroen. Die eerste twee smaken passen prima bij elkaar en de citroen zorgt voor een fris zuurtje. Drink het wel snel op, want de aardbeien blijven niet zo lang mooi in water.
De combo uit het Midden-Oosten: rozenwater met komkommer
Een drankje voor de écht hete dagen. Een paar druppels rozenwater met de schillen van een komkommer. Dit drankje is vooral lekker bij kruidig avondeten.
Een beetje vreemd, maar wel lekker: lavendel met bosbessen
Droom je over Zuid-Frankrijk? Vul dan een karaf water en doe er lavendel bij met bosbessen. Heel apart, maar ook heel bijzonder.
Zacht en zoet: framboos, rozenblaadjes en vanille
Wil je zacht en zoet water? Verse (of bevroren) frambozen zijn heel lekker met een vleugje vanille en rozenblaadjes.
In de zomer gebruiken we miljoenen liters drinkwater extra. Voor de tuin of zwembadjes. Soms is het verbruik zo hoog dat er minder water uit de kraan komt. Help mee om dat te voorkomen en ga zuinig om met drinkwater.