Waterwandelingen
Ameland (Friesland)

Op tien Noordzee-eilanden is  het project Cradle to Cradle  Islands uitgevoerd. Ameland  deed hieraan mee, omdat we in  de toekomst anders met water en energie moeten omgaan.
Zodat we met z’n allen nog lang  kunnen genieten van prachtige  eilanden als deze! Op Ameland  ondersteunde Vitens dit mooie  initiatief samen met andere
partijen, zoals de gemeente en  waterkennisinstituut Wetsus.

Tijdens de wandeling maak je  kennis met het cradle-to-cradle  principe en wat dit betekent  voor een eiland als Ameland.

Download wandelroute.

Beerschoten (Utrecht)
Een prachtige wandeling van ongeveer 4,5 kilometer door het oude parkbos.

Download wandeling
De Poolsche Driesten (Gelderland)

Deze wandeling van ongeveer 8 kilometer laat je kennismaken met het waterwingebied rondom Putten. Ontdek waar ‘het zwaartepunt’ van Nederland ligt en waar alles in evenwicht is. Bekijk de grafheuvels uit de Bronstijd en leer meer over de wisselteelt in dit gebied. Natuurlijk kom je ook langs het productiebedrijf van Vitens. Hier wordt van grondwater zuiver drinkwater gemaakt.

Bekijk de film om er een goede indruk van te krijgen.

De Wieden (Overijssel)
Een bijzondere wandeling door een laagveenmoerasgebied.

Download wandeling (pdf)
Engelse werk (Overijssel)

Overijssel. De wandeling in het Engelse Werk en het Spoolderbos neemt je mee naar oude parkarchitectuur en nieuwe natuur waar natuurbeheer en waterwinning goed samengaan. Het begin- en eindpunt van de route is bij uitspanning het Engelse Werk. Een fijne plek om na de wandeling nog even na te praten over wat je onderweg allemaal hebt gezien.

Bekijk de film om er een goede indruk van te krijgen.

Horsterwold (Flevoland)
Ga je mee wandelen over de bodem van de zee? De oude Zuiderzee om precies te zijn! Dit waterwingebied ligt namelijk in de nieuwe natuur van het Horsterwold. Ga je mee naar een van de grootste loofbossen van Europa?

 
Download hier de pdf-versie.

Kolff en ‘t Broek (Gelderland)

Grenzend aan natuurgebied ’t Broek in de Betuwe ligt één van de waterwingebieden van Vitens. Staatsbosbeheer beheert hier de natuur zoals deze oorspronkelijk was. Grienden met  grillig gevormde knotbomen, hooilanden, natte graslanden en eeuwenoude eendenkooien. Maak kennis met dit unieke gebied en ontdek waar Vitens jouw drinkwater vandaan haalt.  Let op, dit is een nat gebied. Vergeet daarom je laarzen niet!

Download wandelroute (pdf)

Mander (Overijssel)

Een stevige wandeling speciaal voor ons uitgezet door het Landschap Overijssel, voor de echte wandelliefhebber, want het is een route van liefst 12 km! Een wandeling door het schitterende en gevarieerde landschap van Mander,  een prachtig natuurreservaat in het Noordoosten van Twente vlakbij het dorpje Vasse.

Download wandeling (pdf)

Montferland (Gelderland)
Een wandeling door het gevarieerde Bergher bos.

Download wandeling (pdf)
Oudegein (Utrecht)

Een wandeling door een van de mooiste stadsparken van Nederland.

Download wandeling (pdf)

Sallandse Heuvelrug (Overijssel)
Een sprookjesachtige wandeling over de Sallandse Heuvelrug. Ga naar dit land van reuzen, jeneverbessen, kluizenaars en slenken! 

Download hier de pdf-versie.

Soesterduinen (Utrecht)
Het waterwingebied en natuurgebied de Soesterduinen is een uniek gebied. Boven de grond een mooi natuurgebied met unieke stuifduinen, en onder je voeten een belangrijke bron voor Vitens om de inwoners van de regio Utrecht van lekker drinkwater te voorzien. Het gebied nodigt uit voor een mooie wandeling met de Wandelapp (ongeveer 4,5 kilometer).

Bekijk de film om er een goede indruk van te krijgen.

Download hier de pdf-versie.
Terschelling (Friesland)
Een prachtige, gevarieerde wandeltocht van 4 kilometer.

Download wandeling (pdf)
Wezepsche Heide (Gelderland)

De Wezepsche Heide is een van Vitens' waterwingebieden. Hier wordt elk jaar zo'n 4,0 miljoen m3 water opgepompt. De Wezepsche Heide is 260 hectare groot en wordt door Vitens beheerd als een natuurgebied. Niet alleen omdat het een prachtig gebied is, maar ook om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke stoffen in het grondwater terechtkomen.

U zult zien dat de natuur hier werkelijk schitterend en afwisselend is. Als u geluk hebt, ziet u vossen, wilde zwijnen, reeën en ook edelherten. Er zitten zelfs dassen op de Wezepsche Heide. Ook vele soorten vogels voelen zich hier thuis. U gaat vast een zeker omgewoelde aarde zien, het bewijs dat hier wilde varkens op zoek zijn geweest naar voedsel. Vooral in de buurt van eiken, want ze zijn dol op eikels.

Bekijk de film om er een goede indruk van te krijgen.


Download hier de pdf-versie.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement