Heeft u een afspraak gepland? Dan wordt u binnenkort door ons gebeld.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen voert Vitens alleen urgente werkzaamheden uit. Heeft u een afspraak gepland? Dan wordt u binnenkort gebeld om deze afspraak in overleg te annuleren of verzetten.

Meer informatie over:

Wandelapp nu samen met IVN Natuureducatie

Vitens heeft veel mooie waterwingebieden waar bezoekers welkom zijn. In vijftien van deze gebieden loopt een wandelroute die we samen met IVN hebben vormgegeven. Deze wandelroutes zijn beschikbaar in de IVN-route app (let op: op dit moment staan nog niet alle wandelingen online). Je vindt de app op de website van IVN. Valt je buiten wat op? Dan kan dat in de app worden gemeld.

Download de app

De Vitens wandelingen brengen zowel het maken van drinkwater als de natuur in onze waterwingebieden onder de aandacht. Allebei zaken om trots op te zijn.

 

Over IVN

IVN is een landelijke organisatie met lokale vrijwilligersgroepen met als doel om mens en natuur te verbinden. Ze laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Zelf leren en doen staat altijd centraal. Meer informatie:
 

Over IVN

Zelf een wandeling uitzetten?

Misschien ben je zelf actief bij IVN. Vitens heeft nog heel wat waterwingebieden zonder wandelroutes in de IVN-app. Heb je zin om daar een wandeling uit te zetten met jou IVN-afdeling? Meld je aan via natuur@vitens.nl!

 

Heumensoord

Deze mooie wandeling in Gelderland brengt je langs allerlei flora en fauna zoals jeneverbesstruiken, rododendrons en de wespendief. Ook werpt de wandeling een interessante blik in het verleden, naar de tijd waarin Heumensoord nog werd bezet door de Romeinen.

Wandeling Heumensoord

Water op Ameland

De wandeling begint in het gezellige centrum van het dorpje Nes. Na afloop van de wandeling keer je hier weer terug. Een goede uitvalsbasis om de rest van Ameland te verkennen! 

Water op Ameland

Water op Terschelling

De wandeling start op de pier waar de veerpont uit Harlingen aankomt. Daarna wandel je een stukje over het eiland in de omgeving van het dorp West Terschelling (door de bewoners kortweg West genoemd).

Water op Terschelling

De Poolse Driesten

De wandeling begint op nog geen 100 meter afstand van de productielocatie van Vitens, die net achter het bungalowpark de Heihaas ligt. Tijdens de wandeling loop je over één van de grondwaterbeschermingsgebieden van ons drinkwater op de Veluwe.

De Poolse Driesten

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement