WaterMakers Nieuwegein

Helaas, onze open dag - WaterMakers Nieuwegein op 6 oktober - is vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Dank je voor je belangstelling. We zijn overweldigd door de vele aanmeldingen. Er zijn al meer dan 1.000 entreekaarten voor WaterMakers Nieuwegein besteld en we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers binnenlaten. Door de grote belangstelling hebben we de inschrijving moeten sluiten. Hopelijk zien we je bij een volgende WaterMakers.

 

Op zaterdag 6 oktober opent Vitens de deuren van haar nieuwe drinkwaterproductiebedrijf Nieuwegein tijdens ‘WaterMakers'. Jong en oud kunnen tijdens WaterMakers zien én beleven hoe kraanwater wordt gemaakt. Nieuwegein is één van de 22 productielocaties van drinkwaterbedrijf Vitens in de provincie Utrecht. Dit drinkwaterproductiebedrijf maakt 2,5 miljoen m3 drinkwater per jaar. Dat zijn jaarlijks dus zo’n 1000 Olympische zwembaden. Het kraanwater uit Nieuwegein gaat naar 45.000 inwoners van IJsselstein.

Lokaal water

Het oudste water viel zo’n 100.000 jaar gelden als regen. Het is gedurende al deze jaren natuurlijk beschermd door kleilagen en gezuiverd door de bodem. Kraanwater van Vitens is een natuurproduct, uniek door de lokale bodem. Het grondwater uit de bron van Nieuwegein pompen we op van een diepte van zo’n 76 tot 113 meter onder grond. En hiervan maken we jouw kraanwater “Geins Oer”.

Uniek kijkje in de wereld van ons drinkwater

'WaterMakers’ is een unieke kans om een kijkje achter de schermen bij Vitens te nemen. Drinkwaterproductiebedrijven zijn normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Dat komt door de eisen rond de bescherming van ons drinkwater. Met WaterMakers biedt Vitens jou de gelegenheid de drinkwaterproductielocatie te bekijken. Bijzonder is dat je het water in de installaties daadwerkelijk kunt zien. Dit is op veel andere drinkwaterproductiebedrijven niet het geval.

Wat je allemaal kunt zien en beleven

Tijdens WaterMakers krijg je onder andere een uitgebreide rondleiding, kun je de waterput bekijken en leer je met de VR-brillen meer over hoe water wordt ‘gemaakt’. Natuurlijk is er ook een waterproeverij. Benieuwd of jij het verschil proeft tussen ‘Geins Oer’ en flessenwater? Wil jij WaterMakers Nieuwegein beleven? Meld je aan via de button onderaan deze pagina!

Openingstijden

Watermakers start op 6 oktober om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Je bent welkom bij ons drinkwaterproductiebedrijf Nieuwegein, Parallelweg 1A in Nieuwegein. Je gaat naar een grondwaterbeschermingsgebied, dus kom op de fiets! Kom je toch met de auto? Parkeer dan op de daarvoor bestemde parkeerplaats, deze wordt goed aangegeven. Alleen op vertoon van een entreebewijs mag je naar binnen. Dus meld je aan via de knop hieronder.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement