Pak een terrasje in eigen tuin

Even een lekker terrasje pakken zit er dit voorjaar helaas niet in. We zitten alleen op ons eigen terrasje. Lekker in je eigen tuin, balkon of dakterras. Hoe geniet je daar zonder drinkwater te verspillen?

Gebruik wat vaker een emmer

Wist je dat een uurtje in de weer met een hogedrukreiniger al snel tussen de 500 en 1.000 liter drinkwater kost? Om je tuinmeubels schoon te maken, kun je ook een emmer met water en een spons gebruiken. Toch een klusje voor de hogedrukreiniger? Hou het dan zo kort mogelijk.

Vang regenwater op

Regenwater is gratis en perfect om planten water te geven. Ieder voorjaar valt er regen die je goed kunt gebruiken om je tuin groen te houden. Kies een methode die bij jou past om het regenwater op te vangen. De bekendste en goedkoopste is de regenton. On- en offline te vinden bij tuincentra, bouwmarkten en speciaalzaken.

Wat wil je drinken? Kraanwater graag!

Bij lekker op een terrasje zitten hoort natuurlijk een drankje. Denk dan ook eens aan een lekker glaasje kraanwater. In Nederland hebben we het beste kraanwater ter wereld. Het is van topkwaliteit, lekker, gezond en duurzaam. Zo is het 1.000 keer zo goedkoop als water uit een fles en minstens 400 keer minder belastend voor het milieu. Kraanwater is het milieuvriendelijkste drankje dat er is en bovendien ook nog een hartstikke gezond! Hier vind je vijf recepten voor gezond en fris fruitwater.

Tuintips

Met wat handige aanpassingen creëer je met minder water en minder werk meer flora en fauna in je tuin.

Natuur in je tuin

Maak van je tuin een speeltuin

Op zonnige dagen spelen kinderen natuurlijk het liefst met water in de tuin. Maar hoe doe je dat watervriendelijk & leuk?

Spelen met water

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement