Opnieuw kookadvies tot nader bericht in gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van gemeente Dinkelland* - Kook uw kraanwater 3 minuten voor consumptie.

Meer informatie en exacte locaties. Informatie over het kookadviesVeelgestelde vragen en antwoorden inclusief *straten in de gemeente Dinkelland waar het kookadvies voor geldt.

Terug naar overzicht

De Wandeling met Koert van t Hof

De Wandeling met Koert van ’t Hof

In "De Wandeling" gaat directievoorzitter Jelle Hannema op pad met partners en zakelijke klanten van Vitens. In deze zevende aflevering gaat Jelle een eerlijke discussie aan met Koert van ’t Hof, Corporate Affairs Director bij Grolsch. Wat betekent samenwerken voor deze partijen? 

“Ik denk dat we onze handen ineen moeten slaan”, zegt directievoorzitter Jelle. Koert knikt instemmend: industrie en drinkwaterbedrijven moeten samen stappen zetten naar een duurzame omgang met water. Want drinkwaterbronnen worden steeds meer bedreigd. Die duurzame omgang met water betekent meer dan letten op je eigen waterverbruik. Ook een actieve inbreng in politieke besluiten is belangrijk. Want daar worden de wetten opgesteld die onze drinkwaterbronnen beschermen.

Bier of water?

Samenwerken is soms uitdagend. Jelle legt een stelling voor: “als het erop aankomt, gaat drinkwater vóór productie en productieprocessen.” “Dat is wel een leuke vraag aan een bierbrouwer”, zegt Koert lachend. Grolsch heeft namelijk veel water nodig om bier te brouwen. Bier bestaat voor 95% uit water. “Maar als ik daarin mee zou gaan, wat natuurlijk helemaal in essentie wel zo is, dan hebben wij geen lekker bier mee.” Als het er echt op aankomt, wat is dan belangrijker: water of bier? Gelukkig hoeft het niet zo ver te komen, vertelt Koert. Want Grolsch heeft eigen bronnen en is daardoor redelijk onafhankelijk.

Je mag me altijd bellen

“Grote bedrijven als Grolsch moeten hun naam meer inzetten om op te roepen tot water besparen”, is het laatste punt van Jelle. Koert antwoordt vlot dat Grolsch daar ook zeker aan bijdraagt. Maar de echte bewustwording voor klanten, die rol ligt volgens hem meer bij Vitens. De discussie gaat over en weer. Toch sluiten de heren veelbelovend af. Koert van ‘t Hof: “Nou laat ik het zo zeggen: wij zullen niet één, twee, drie de kartrekker zijn. Maar als we een rol kunnen spelen in jullie campagne, dan mag je me altijd bellen.”

Wil je meer weten over de uitdagingen van onze missie om 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater te leveren? Bekijk dan de video.

 

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement