Opnieuw kookadvies tot nader bericht in gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van gemeente Dinkelland* - Kook uw kraanwater 3 minuten voor consumptie.

Meer informatie en exacte locaties. Informatie over het kookadviesVeelgestelde vragen en antwoorden inclusief *straten in de gemeente Dinkelland waar het kookadvies voor geldt.

De Wandeling met Tanja Klip

In ‘De wandeling’ gaat directielid Jelle Hannema op pad met samenwerkingspartners en zakelijke klanten van Vitens. In deze vierde aflevering gaat de directeur van Vitens aan de wandel met Tanja Klip, dijkgraaf bij Waterschap Vallei en Veluwe. Met dit waterschap werken we al intensief samen, bijvoorbeeld rondom thema’s als medicijnresten, droogte en het behoud van een gezonde bodem.

Wat er niet in komt, hoeft er ook niet uitgehaald te worden

Jelle Hannema en Tanja Klip wandelen door het waterwingebied Epe. Het gesprek gaat onder andere over de nieuwe stoffen waarmee zowel Vitens als het waterschap geconfronteerd worden in het water. Stoffen die steeds moeilijker te verwijderen zijn. Beiden zijn het erover eens: het begint bij ervoor zorgen dat deze stoffen niet in het water terecht komen. Hier speelt de klant een grote rol in, door bijvoorbeeld geen rommel door de wc te gooien. Gaat de kwaliteit van het water door deze stoffen achteruit, dan is er meer geld nodig voor zuivering.

Proeffabriek in Epe

De dijkgraaf vertelt dat in Epe een proeffabriek wordt gebouwd voor het filteren van medicijnresten uit het water. Onderzoek laat zien dat de medicijnlast in dit gebied het hoogst is. In de fabriek wordt getest of met wc-papier dat uit het water wordt gehaald, uiteindelijk medicijnresten gebonden kunnen worden. Op laboratoriumschaal werkt dit al, hopelijk dus ook in de praktijk.

Benieuwd naar het hele gesprek? Bekijk de video.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement