Opnieuw kookadvies tot nader bericht in gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van gemeente Dinkelland* - Kook uw kraanwater 3 minuten voor consumptie.

Meer informatie en exacte locaties. Informatie over het kookadviesVeelgestelde vragen en antwoorden inclusief *straten in de gemeente Dinkelland waar het kookadvies voor geldt.

LTO Oost en Vitens delen zorgen over stijgende watervraag

Oost-Nederland - Omdat burgers afgelopen tijd massaal hun zwembadjes lieten vollopen, moest Vitens diverse malen de maximaal vergunde capaciteit overschrijden. Het brengt het drinkwaterbedrijf in een lastige spagaat, want landbouw en natuur op droge grond zouden het water bijzonder goed kunnen gebruiken.

Uit eigen onderzoek van Vitens blijkt dat een kwart van de huishoudens in het verzorgingsgebied van het bedrijf een zwembadje heeft. Gerben Korten, strategisch omgevingsmanager bij het waterbedrijf, ziet deze groei met zorg aan. Hij constateert dat de watervraag een stuk hoger is dan de afgelopen jaren [...]

Lees het hele verhaal op nieuweoogst.nl

inschrijven nieuwsbrief

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement