Samen maken we watervriendelijk wonen mogelijk

We scheiden ons afval en gaan zuinig om met energie. Dat hoort bij duurzaam wonen en leven. Maar hoe zit het met ons watergebruik? Om drinkwater in de toekomst veilig te stellen, moeten we ons meer bewust worden van ons verbruik. En dat begint thuis.

Het is niet zo moeilijk om je huis watervriendelijk te maken. Het installeren van een waterbesparende douchekop of kraan, of het opvangen van regenwater helpt al flink mee. Dat soort concrete stappen verlagen het drinkwaterverbruik thuis zonder dat er op comfort wordt ingeleverd. Samen kunnen we inspirerende voorbeelden van inwoners een platform geven.

Veel klanten dragen al hun steentje bij

Zo droomt Wytse ervan om een zelfvoorzienende woning te realiseren. Hij vangt regenwater op in een tank van 3.500 liter en hergebruikt dat water voor de tuin, wasmachine en wc. Ook Karina draagt haar steentje bij: zij heeft in haar buurt handtekeningen verzameld en heeft zo via de woningbouwvereniging een regenton gekregen.

Meer voorbeelden van watervriendelijk wonen

Samen duurzaam watergebruik stimuleren

Vitens heeft in de afgelopen maanden veel informatiemateriaal gemaakt met tips en adviezen over duurzaam watergebruik. Niet alleen tijdens warme en droge periodes, maar juist ook in de winter en het voorjaar.

Wilt u content van Vitens gebruiken voor uw eigen campagnes richting uw inwoners of klanten? Neem dan contact op met of haal inspiratie uit onze website. Ook andersom willen we graag delen: Vitens kan verwijzen naar uw content of website. Neem hiervoor contact op via content@vitens.nl.

inschrijven nieuwsbrief

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement