Drinkwater in tijden van corona

De gevolgen van het coronavirus zijn voelbaar in heel Nederland. Ook bij Vitens. Het drinkwater blijft 24/7 uit de kraan stromen, net zoals altijd. Zoals u dat van ons gewend bent. Kraanwater is veilig om te drinken en dat blijft zo. We gebruiken drinkwater voor het wassen van onze handen, kleding en voedsel. Meer dan ooit zien we hoe waardevol betrouwbaar water is. 

We vinden het dus juist nu nog belangrijker om u te voorzien van veilig en betrouwbaar drinkwater. Elke dag. Maar we doen er ook alles aan om u en onze medewerkers gezond te houden. En dat betekent dat we ons aan de richtlijnen van het RIVM houden bij het uitvoeren van onze werkzaamheden. 

Lees meer:

School weer open? Spoel de kranen even door

Het water in de waterleidingen van basisscholen heeft tijdelijk stilgestaan door het coronavirus. Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat, is het niet meer vers en kan de waterkwaliteit negatief worden beïnvloed. Voorkom legionella en spoel de leidingen door. Dat geldt natuurlijk ook voor andere gebouwen die nu tijdelijk niet gebruikt worden door de coronamaatregelen.

Lees meer

Corona en klantafspraken

Wanneer wij werk verrichten bij klanten thuis, volgen wij de richtlijnen van het RIVM. We schudden geen handen en houden anderhalve meter afstand. Bij lichte verkoudheidsklachten blijven onze medewerkers thuis.

Lees meer

Corona en werkzaamheden buiten

Door het coronavirus werkt iedereen zoveel mogelijk thuis. Toch ziet u Vitens medewerkers buiten werken. Dit doen wij om 24/7 veilig en betrouwbaar drinkwater te kunnen leveren. Veilig volgens de richtlijnen van het RIVM.

Lees meer

Corona en drinkwater

Drinkwater is zeer goed beschermd tegen alle virussen, inclusief het coronavirus. Coronavirussen zijn onderdeel van een groep virussen die niet standhouden in water.

Lees meer

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement