Werkzaamheden achter de voordeur tijdens corona

Op dit moment voert Vitens bijna alle werkzaamheden achter de voordeur uit.

De afgelopen maanden hebben we een achterstand opgelopen in de werkzaamheden achter de voordeur. Deze achterstand zijn wij nu gefaseerd aan het wegwerken. Sommige werkzaamheden hebben niet te maken met de dagelijkse levering van drinkwater en kunnen wachten. Uiteraard proberen we iedereen zo snel als mogelijk te helpen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Bent u van mening dat de geplande werkzaamheden dringend zijn, dan gaan we hierover graag met u in gesprek. Uiteraard lossen we acute storingen altijd op.

Veiligheidsvoorschriften bij afspraken

Als onze medewerkers wel bij u aan huis komen, dan volgen zij de richtlijnen van het RIVM. We schudden geen handen en houden anderhalve meter afstand. Voordat we met het werk achter de voordeur starten, stellen we u een paar vragen over uw gezondheid. Heeft u lichte verkoudheidsklachten, dan gaan onze medewerkers weer.

Veelgestelde vragen over klantafspraken
De monteur kan toch gewoon afstand houden en een mondkapje dragen?
We proberen het aantal reisbewegingen en contactmomenten te beperken. Niet alle werkzaamheden kunnen veilig worden uitgevoerd met een mondkapje op (bijvoorbeeld werk in de meterkast). 
Ik ben aan het verbouwen, wat nu?
Neem contact op met onze afdeling Storingen. We zoeken graag samen met u naar een oplossing. 
Wat als ik nu ergens lekkage krijg, kan ik dan de kraan niet afsluiten?
Acute storingen lossen we altijd op. Alleen werkzaamheden die kunnen wachten, worden stopgezet.
Andere nutsbedrijven en installatiebedrijven werken wel door. Waarom Vitens niet?
Elk bedrijf bepaalt zelf om werkzaamheden wel of niet uit te voeren. Vitens voelt zich verantwoordelijk voor de gezondheid van haar personeel en klanten. We vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus te beperken voor zover we dat kunnen. Daarom kiezen wij ervoor om niet-urgente werkzaamheden te stoppen. 

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement