Werkzaamheden buiten gaan door

Vanwege het coronavirus werkt iedereen zoveel mogelijk thuis. Toch ziet u Vitens medewerkers buiten werken. Dit doen wij om 24/7 veilig en betrouwbaar drinkwater te kunnen leveren. Tijdens het werk volgen we de richtlijnen van het RIVM.

Sommige werkzaamheden van Vitens zijn noodzakelijk. Het gaat hierbij om onderhoud aan ons leidingnetwerk. Die werkzaamheden blijven we uitvoeren. Alleen dan is het mogelijk om iedereen van betrouwbaar en veilig drinkwater te blijven voorzien.

 

Houd rekening met onze werknemers

Vitens volgt de richtlijnen van het RIVM. We vragen u om hetzelfde te doen. Vermijd lichamelijk contact, houd anderhalve meter afstand van onze collega’s en was uw handen regelmatig. Medewerkers van Vitens die normaal gesproken buiten werken, blijven thuis bij lichte klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten.

Overlast door werkzaamheden

Het kan gebeuren dat u door onze werkzaamheden tijdelijk geen water heeft. Uiteraard beseffen wij dat juist in deze periode drinkwater essentieel is. Daarom zorgen wij ervoor dat klanten tijdens onze werkzaamheden zoveel mogelijk normaal gebruik kunnen maken van water. Is het toch nodig dat klanten tijdelijk geen water hebben, dan zorgen we ervoor dat dit zo kort mogelijk duurt. Wanneer klanten een langere tijd geen water krijgen, verzorgen wij op een andere manier drinkwater. We beseffen dat dit erg vervelend is, maar vragen om uw begrip.

 

Veelgestelde vragen over werkzaamheden buiten
Waarom werken jullie door terwijl iedereen moet thuiswerken?
Drinkwater is onmisbaar. Het werk van Vitens hoort daarom bij de vitale processen in Nederland. Juist nu is het enorm belangrijk om veilig en betrouwbaar drinkwater te leveren. Ook bij Vitens werken we zoveel mogelijk thuis. Maar in sommige gevallen kan dat niet. Bijvoorbeeld bij het onderhouden van onze leidingen.
Ik zie meer dan drie personen samen aan het werk. Dat mag toch niet?
Burgemeesters mogen in bepaalde gebieden een verbod op groepsvorming instellen. Groepsvorming is dan verboden wanneer drie of meer mensen dichter dan anderhalve meter bij elkaar staan. Dit verbod (het zogenoemde samenscholingsverbod) geldt niet voor werkzaamheden buiten. Uiteraard houden Vitens medewerkers waar mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar. Onze opdrachtnemers, zoals aannemers en Vitens medewerkers, reizen zoveel mogelijk alleen naar de werkplaats. 
Hoe wassen jullie je handen als je buiten werkt?
We nemen doekjes, desinfectiemiddel en handgels mee. Daarmee houden we onze handen schoon. Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM.
Hoe houden jullie anderhalve meter afstand bij werk binnenshuis?
Voordat we bij iemand naar binnen gaan, bespreken we de richtlijnen van het RIVM. We maken heldere afspraken waar iedereen zich aan moet houden. Zo beschermen we uw en onze eigen gezondheid.
Kan dit werk echt niet even wachten?
Nee. Drinkwater is één van de vitale processen van Nederland. We kunnen niet zonder. Om 24/7 betrouwbaar en veilig drinkwater te kunnen leveren, zijn sommige werkzaamheden noodzakelijk.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement