Tariefcontrole

Heeft u een brief gekregen over tariefcontrole? Hier vindt u meer informatie.

Uitroepteken
Wat is er aan de hand

Nu alle watermeters in ons gebied een keer vervangen zijn, wordt duidelijk dat onze administratie in sommige gevallen niet klopt. U loopt hierdoor het risico dat u niet het juiste vastrechttarief betaalt. We willen dit nu snel en goed oplossen.

Hoe kan dit dan?
Er zijn meerdere oorzaken:

  • Vitens is ontstaan uit veel kleine waterbedrijven die samen zijn gaan werken. Bij het overzetten van alle gegevens naar één centrale administratie zijn in sommige gevallen de gegevens niet juist overgekomen.
  • Bij het verwisselen of plaatsen van meters zijn soms de gegevens van de nieuwe meter niet goed doorgegeven door de monteur of aannemer.
  • Soms is het nodig een grotere meter te plaatsen om er voor te zorgen dat u voldoende water heeft, omdat uw adres aan het einde van een waterleiding ligt. De kosten van vastrecht zijn dan lager dan normaal voor een dergelijke meter. Dit is niet altijd goed vastgelegd.

 

Uitroepteken
Wat hebben wij van u nodig

Om de gegevens in onze administratie te controleren hebben wij alleen een foto van uw watermeter nodig. Zo hoeft u geen afspraak met een monteur te maken of thuis te blijven.

Uw watermeter ziet er ongeveer zo uit :
Watermeter Watermeter

U kunt mailen naar Tariefcontrole@vitens.nl of een WhatsApp bericht sturen naar 06-83175724. Zorg ervoor dat de hele bovenkant van de meter, inclusief watermeternummer en meterstand, goed zichtbaar is op de foto en vermeld in uw e-mail of bericht:

  • Uw postcode en huisnummer.
  • Als onderwerp van uw e-mail of aan het begin van uw bericht: “Tariefcontrole Vitens’.
  • Het aantal brandslanghaspels, als deze aanwezig zijn.
  • Is er een sprinklerinstallatie of andere installatie die direct op de waterleiding is aangesloten aanwezig? Zet dit dan ook in uw bericht.

Stuur foto direct via e-mail

 

Stuur foto direct via WhatsApp


Uitroepteken
Wat kunt u verwachten

Er zijn verschillende uitkomsten mogelijk:

  • U betaalt te veel voor vastrecht. Hiervoor krijgt u een correctiefactuur en u ontvangt het teveel betaalde bedrag terug. Wij zorgen er natuurlijk ook voor dat u in de toekomst het juiste bedrag betaalt.
  • U betaalt het juiste bedrag voor vastrecht maar de gegevens van uw watermeter kloppen niet in onze administratie. Dit passen wij in onze administratie aan. Dit heeft geen invloed op uw meterstanden, tarieven of facturen.
  • U betaalt minder voor vastrecht dan u zou moeten betalen. Als dit klopt hoeft u het verschil niet te betalen maar wij willen er wel voor zorgen dat u in de toekomst het juiste bedrag betaalt. Wij passen het vastrechttarief dan voor uw toekomstige facturen aan.

Wij laten u altijd schriftelijk weten welke situatie voor u geldt.

U mag natuurlijk ook van ons verwachten dat wij hieruit onze les leren. Wij zorgen er nu voor dat onze administratie weer klopt maar doen er ook alles aan om er voor te zorgen dat dit in de toekomst ook zo blijft. Wij bekijken onze processen nog eens kritisch en gaan meer controles inbouwen in de processen.

Uitroepteken
Vastrecht en terugbetaaltermijn

Vastrecht: Dit zijn de jaarlijkse vaste kosten voor het gebruik van de aansluiting. De hoogte van dit bedrag is gebaseerd op het type watermeter. Een grotere doorlaatwaarde van de meter betekent hogere kosten voor vastrecht. Met andere woorden: Hoe groter de watermeter, hoe hoger het vastrecht.

Als u recht heeft op teruggave, dan betalen wij het teveel betaalde bedrag uit.

Bekijk onze tarieven

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement