Top 10 klantentips

 Om waterverbruik tijdens piekuren te beperken

Tijdens warme zomerdagen gebruiken we samen ongeveer 30% meer water dan normaal. Hierdoor kan de waterdruk lager worden en dat willen we natuurlijk voorkomen. Samen staan we sterk! Daarom hebben we samen met Vitens-klanten een top 10 samengesteld met tips. Lees ze hieronder:

1.

Zet een bak in de gootsteen die het water opvangt, tijdens bijvoorbeeld het handen of groenten wassen. Dit water kun je gebruiken om planten water te geven. Let op: als de handen met zeep worden gewassen, kun je de bak beter niet gebruiken.

2.

Neem een lege emmer mee onder de douche om het koude water op te vangen voordat de douche warm wordt. Dit water kun je ook gebruiken om je planten water te geven.

3.

Bekijk hoe vuil je was is, want vaak is een spoelprogramma voldoende. Of hang met dit mooie weer eens kleding aan de lijn om te luchten.

4.

Sproei de tuin niet te vaak, zeker niet elke dag. Planten kunnen best lang zonder water. Door 1 of 2x per week veel water te geven voorkom je dat ze 'lui' worden en de wortels gaan rotten.

5.

Gebruik het water uit de opvangbak van de droger voor de planten/tuin of de schoonmaak.

6.

Als je een grasveld hebt, kun je het maaisel gebruiken dit in de perken tussen je bloemen of struiken te leggen. Hierdoor krijgt onkruid geen kans en blijft de grond langer vochtig. Je hoeft dan minder vaak te sproeien.

7.

Plaats regentonnen! Je vangt zo met regenachtig weer water op dat je bij droog weer kunt gebruiken voor de tuin.

8.

Kinderen hebben met dit mooie weer vaak een badje buiten. Als het water ververst moet worden is het nog prima voor de planten. Kleine kinderen vinden het vaak leuk om het dan met gietertjes en emmertjes leeg te halen. Twee vliegen in één klap.

9.

Ga even niet in bad, maar samen onder de douche. Plezier gegarandeerd!

10.

Zet planten in potten zoveel mogelijk in de schaduw en uit de wind, zodat ze minder snel verdrogen en dus ook minder water nodig hebben. Een van onze klanten heeft zelfs met behulp van een paraplu, rijsthoed en bamboestokken schaduw voor de planten gecreëerd.

Meer weten waarom dit nodig is? en wat u nog meer kunt doen?

Kijk ook op www.vitens.nl/warmte

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement