Retentietest

Wilt u uw waterfilters laten testen? Wij hebben een koppositie als testlab in Europa. Ons laboratorium is gespecialiseerd in het meten en vaststellen van microbiologische reductie van filters. Voor verschillende producenten van filters, waaronder ultrafiltratiemembranen, nanofiltratiemembranen en filters op basis van chemische desinfectie voeren we al onderzoeken uit op basis van NSF protocollen of het ASTM F838-05 protocol. Vitens beschikt over een hypermodern laboratorium en speciale testfaciliteiten.

Testen van douchefilters voor reductie van legionellabacteriën

Ons laboratorium doet onderzoek naar de reductie van virussen en bacteriën. Wij maken hierbij gebruik van het modelvirus MS2-bacteriofaaf. Naast de beschreven bacteriën in de NSF en ASTM F838-085 protocollen, doen we ook onderzoek naar bacteriën op basis van specifieke toepassingen. Een voorbeeld hiervan: Het testen van douchefilters ten aanzien van de reductie van legionellabacteriën.

Het regelmatig testen van filters

Op verschillende momenten testen wij uw filter of deze nog goed werkt, de duurtest. De filter moet namelijk zijn hele gegarandeerde levensduur hoge concentraties virussen en/of bacteriën tegenhouden.

Daarnaast voeren we producttesten uit om snel een indruk te krijgen of prototypes van membranen de verwachte reductie kunnen halen. Afhankelijk van de opdracht kan een onderzoek binnen een week worden uitgevoerd. De totale testtijd bij duurtesten bedraagt gemiddeld drie tot vier weken.

Inzetten op innovatie

Het Vitens drinkwaterlaboratorium is op dit moment op veel vlakken het modernste van Europa. We zetten ons in om ook in de toekomst een koppositie te blijven innemen. Daarom is een belangrijk deel van onze activiteiten gericht op innovatie. De retentietest is daar een belangrijk voorbeeld van.

Uw waterfilters testen

Bent u een filterfabrikant van (water)filters? Wij kunnen uw filters testen en bevestigen dat ze naar behoren werken. Ook testen wij bij bestaande installaties om aan te kunnen tonen hoe de filters functioneren. In onze testprotocollen kunnen we uw specifieke wensen meenemen. Bijvoorbeeld de keuze in micro-organismen.

Neem gerust contact met ons op, we vertellen u graag over de mogelijkheden.

Contact Vitens Solutions

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement