Zwembadwater controleren

Bent u eigenaar van een zwembad of therapiebad? Dan is het belangrijk dat uw gasten veilig kunnen zwemmen in schoon water. Iedere maand laat u uw zwembadwater controleren door een gecertificeerd laboratorium. Vitens Solutions neemt deze zorg graag uit handen! In samenwerking met onze partners bieden wij een totaalpakket waarmee u verzekerd bent van optimale kwaliteitsbewaking en ook optimale service.

Vitens, geavanceerd en geaccrediteerd drinkwaterlab

Het Vitens laboratorium is één van de grootste en meest geavanceerde laboratoria in Europa. Wij verwerken honderden watermonsters per dag en leveren daarnaast ook maatwerk. In ons high-tech laboratorium onderzoeken wij steeds nieuwe mogelijkheden. Benieuwd wat we u kunnen bieden? 

Samen met onze partners leveren wij de beste kwaliteit

We werken samen met toonaangevende partijen. Op het gebied van zwembadwateronderzoek betekent het dat onze partners meestal de monstername en het advies-gedeelte doen. Indien gewenst stellen zij voor u een risico-analyse en beheersplan op volgens de daarvoor gestelde eisen. Wij analyseren de watermonsters in ons lab. Een perfecte samenwerking, die gesmeerd loopt en voor een snelle en kwalitatieve afwikkeling zorgt. U bent ontzorgt voor de beste prijs en in de snelste tijd.

Waar komt de vervuiling vandaan?

Zwemwater wordt vies van de zwemmers. Huidschilfers, cosmetica, zweet, urine, bacteriën, van alles komt in het water. Voortdurend wordt het water rondgepompt en met desinfectiemiddel (chloor) ververst. Hoe meer zwemmers, hoe meer vers water nodig is. Het aantal bezoekers wordt ook altijd genoteerd bij controles. Ook speelt de temperatuur van het water een rol. Bij te warm water krijgen bacteriën een grotere kans.

Regelmatig testen is verplicht

Zelf test u 3x per dag het water. Dan gaat het voornamelijk om de verhouding vrij, gebonden chloor en zuurtegraad bepalingen. Maandelijks test een gecertificeerd laboratorium de kwaliteit van het zwembadwater door monstername.

Wat houdt een zwembadwatercontrole in?

Bij een controle van het zwemwater, wordt er naar de volgende zaken gekeken:

  • Zitten er niet te veel ziektekiemen in het zwemwater
  • Kaliumpermanganaat en ureum
  • De doorzichtigheid van het water
  • De hoeveelheid gebonden en vrij chloor
  • De zuurtegraad (pH-waarde) van het water
  • Het risico op legionellabacteriën
  • Het aantal bezoekers op die dag
  • De temperatuur van het water

Balans tussen chloor en zuurtegraad

De balans tussen chloor en pH-waarde (zuurtegraad) is essentieel. Het samenspel tussen deze 2 componenten komt heel nauw. Bij te veel chloor krijgen de zwemmers last van hun ogen en huidirritatie. Bij een te hoge zuurtegraad werkt het chloor niet goed. Dan is de desinfectie minder en krijgen bacteriën een grotere kans.

Legionella-preventie bij watersproeiend element

Heeft u een zwembad met glijbaan, bubbelbad of ander watersproeiend speelelement in uw zwembad? Dan is de kans op legionella des te groter. Onze partners adviseren u graag met een risico-analyse en beheersplan.

Legionella-sneltest bij besmet water

De veiligheid van uw gasten staat voorop. Bij besmet zwemwater wordt direct actie ondernomen. Met onze Legionella Sneltest kunnen we binnen 24 uur vaststellen of er nog legionella in het water zit en of de bacterie nog leeft. De Legionella Sneltest geeft direct uitsluitsel, zodat uw douchegelegenheid of speelelement ook snel weer open kan.

Zwemwateronderzoek

Wij bieden praktisch wateronderzoek inclusief monsterneming en advies. Onze onderzoeksresultaten zijn geaccrediteerd.

U kunt bij ons terecht voor uw:

Maatwerk

Heeft u specifieke klachten of problemen waar u uw zwemwater op wilt laten testen? Geen probleem! In ons laboratorium stellen we in samenspraak met onze partners verschillende analysepakketten samen om uitsluitsel van uw probleem te bieden.

Scherpe prijs

Ja, we bieden ook een héle scherpe prijs! Onze gestroomlijnde aanpak en ons geautomatiseerde laboratorium maken de beste kwaliteit-prijs verhouding mogelijk. Interesse

Neem contact op met ons en wij vertellen u graag meer over onze pakketten, prijzen en mogelijkheden.

Contact Vitens Solutions

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement