Waarom kiest u voor Vitens Solutions?

Hypermodern laboratorium

Het Vitens Laboratorium is een van de grootste en meest geavanceerde drinkwaterlaboratoria van Europa. Wij bieden dan ook álle denkbare chemische en microbiologische analyses aan op het gebied van water. Jaarlijks onderzoeken wij ongeveer 850.000 watermonsters op ruim 2.300 componenten.

Het laboratorium staat nooit stil. Het afleveren en analyseren van monsters gebeurt 24/7. U verliest dus nooit waardevolle tijd.

Betrouwbaar

Ons laboratorium is geaccrediteerd voor een groot aantal analyse- en bemonsteringsmethoden door de Raad voor Accreditatie op basis van NEN-EN-ISO/IEC 17025 onder nummer L043 (Leeuwarden).

Daarbij hanteren we de ISO normen voor Kwaliteits-, Arbo- en Milieumanagementsystemen. Hierdoor kunnen we onze producten en diensten verbeteren, de milieubelasting zo laag mogelijk houden en de veiligheid en gezondheid van medewerkers optimaal waarborgen. Deze normen zijn opgezet volgens NEN-EN-ISO 9001:2008, OHSAS 18001:2007 en de ISO 14001:2004 norm. Vitens NV is voor genoemde normen gecertificeerd door DEKRA Certification B.V.

 

monsterneming

Als u kiest voor Vitens Solutions, weet u dat het goedkomt. Dankzij ons hypermoderne laboratorium en innovatieve techniek vinden wij altijd een oplossing!

Snel

Tijd is geld. Door continu te innoveren en automatiseren zijn wij in staat sneller resultaat te leveren dan andere laboratoria. Dit scheelt u waardevolle tijd bij de oplevering van een nieuw of verbouwde drink- of proceswaterinstallatie. Of bij het zo snel mogelijk weer in productie gaan na een calamiteit.

Goedkoop

Door het toepassen van automatisering is het laboratorium van Vitens in staat om dag en nacht grote hoeveelheden monsters te analyseren en verwerken. Dit zorgt voor een snel resultaat en een lage prijs.

Parameter
Vitens laboratorium
Regulier laboratorium
   Uitslag na monstername  Uitslag na monstername
 Kiemgetal 22 en 37

Kiemgetal 22: 3 dagen
Kiemgetal 37: 2 dagen

 4 dagen
 E-coli
 1 dag
 5 dagen
 bacterie van de coligroep  1 dag  5 dagen
 Aeromonas  1 dag  7 dagen
 Enterococcen  2 dagen
 5 dagen
 Pseudomonas aeruginosa  2 dagen  7 dagen
 Legionella(kweekmethode)  8 dagen
 12 dagen

Meer weten? Neem contact met ons op!

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement