Let op! Er gaan nep e-mails rond.

Daarin wordt u gevraagd om een geldbedrag over te maken. Let goed op de afzender van e-mails. Onze e-mails komen alleen van @vitens.nl of @postnl.vitens.nl. Hoe herken ik nep e-mails?

Duurzaam omgaan met drinkwater voor kinderen

De plek om kinderen bezig te houden en te vermaken thuis is vaak de tuin. En wat speelt er nu lekkerder dan water? Maar hoe zorg je ervoor dat je door het spelen met water geen water verspilt? Een paar tips:

  • Een paar centimeter is net zo leuk

    Wil je een badje vullen voor kleine kinderen? Bedenk dan dat ze ook heerlijk kunnen spelen in slechts een paar centimeter water. Dat scheelt heel veel liters drinkwater.

  • Een emmer onder de douche

    We vroegen onze klanten naar hun waterbesparingstips. En wat blijkt? Er zijn heel veel mensen die bij het opwarmen van de douche het water opvangen in een emmer. Met dat water kun je van alles doen. Bijvoorbeeld gebruiken als speelwater in de tuin.

Top 5 waterspelletjes voor in de tuin:

Bevroren t-shirt wedstrijd

Wie heeft als eerste een bevroren t-shirt aan? Een heel leuk wedstrijdje waar je ook nog eens van opfrist. Hoe werkt het? Maak een paar t-shirts nat en leg ze opgevouwen in de vriezer. Deel ze als ze bevroren zijn uit aan de kinderen. Geef het startsein en wie het eerste zijn t-shirt aan heeft is de winnaar.

Bevroren t-shirt race

Wie heeft als eerste een bevroren t-shirt aan?

bekijk de video

Flessenvoetbal

Wie weet als eerste de fles van de tegenstander leeg te maken? Voor dit spelletje heb je slechts twee statiegeldflessen met water nodig en een bal. Vul de flessen met water uit de condensdroger of regenton. En speel het spelletje op het gras, dan is dat ook meteen gesproeid! 

Knikkers vissen met je tenen

Vul een paar afwasteiltjes of emmers met water - die van de douche bijvoorbeeld - en leg er knikkers in. Zet er stoelen of krukjes omheen en geef het startsein. Wie zoveel mogelijk knikkers met zijn tenen kan opvissen in 1 minuut is de winnaar.

Sponsballen gooien

Sponsballen zijn een geweldig alternatief voor waterballonnen, want je gebruikt geen plastic. Je hoeft ze alleen maar onder te dompelen in een emmer met water - die van de douche bijvoorbeeld - en dan kun je er al mee gooien. Heb je geen sponsbal, dan kan een huis-tuin en keuken-spons ook. Kogelen maar.

Sponsballen

Klaar? Kogelen maar!

bekijk de video

Gorgel je favoriete liedje

Neem een slokje kraanwater en gorgel vervolgens jouw favoriete liedje. De anderen moeten raden welk liedje het is. 

Gorgelspel

Gorgel jouw favoriete liedje.

bekijk de video

Zomerinspiratie

Hoe kunnen we drinkwater in de zomer slimmer gebruiken? Hoe ga je op vakantie, in huis of in de tuin duurzaam met drinkwater om. Laat je inspireren door onze tips!

lees meer

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement