Gezocht ondernemers in de horeca en recreatiebranche

- 6 maanden geleden bijgewerkt.

Gezocht: ondernemers in de horeca- en recreatiebranche

Drinkwater is cruciaal voor de Nederlandse economie. Daarom is bewust en duurzaam omgaan met drinkwater noodzakelijk. Als grootste drinkwaterbedrijf, heeft Vitens ook veel klanten die tot het mkb behoren. Ben jij ondernemer in de horeca- en recreatiebranche? En ben je benieuwd hoe jouw onderneming drinkwater kan besparen? Doe dan mee aan ons onderzoek en neem contact met ons op!

Cookie instellingen

Om de video te bekijken moet u eerst de cookieinstellingen accepteren.

Wat houdt het onderzoek in?

Vitens wil graag in contact komen met ondernemers die mee willen werken aan onderzoek naar waterbesparingsmogelijkheden in de horeca/recreatiebranche. Het onderzoek kan bestaan uit een vragenlijst en/of een omgevingsanalyse met interview. Waarbij we jou als ondernemer vragen over de manieren van drinkwatergebruik in de organisatie. Vitens ontwikkelt op dit moment al een waterbesparingstoolbox voor de onderwijssector. We gaan komend jaar onderzoeken welke aanpak geschikt is voor deze twee branches. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden via onderzoek@vitens.nl.

 

Samenwerking met MKB-Nederland

Drinkwaterbedrijf Vitens en MKB-Nederland hebben de handen ineengeslagen om ondernemers en hun klanten te stimuleren om duurzaam en bewust om te gaan met drinkwater. “Wij kunnen goed adviseren en meedenken over drinkwaterbesparing. Het mkb heeft een zeer diverse samenstelling waardoor een specifieke benadering nodig is. Daarom is deze samenwerking met de ondernemersorganisatie MKB-Nederland zo belangrijk”, zegt Jelle Hannema, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vitens.


“Samen met Vitens kunnen we onze leden inspireren en ondersteunen op het gebied van waterbesparing en duurzaam watermanagement”, aldus Leendert-Jan Visser, algemeen directeur van MKB-Nederland. “Wij zijn al in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om tot een plan van aanpak te komen op het gebied van drinkwaterbesparing in het bedrijfsleven. Vaak ontbreekt het aan kennis en handelingsperspectief. Hoe te starten met waterbesparing? Kennis die medewerkers van Vitens beheersen. Daarom ben ik blij dat we nu actief die verbinding opzoeken”.