Opnieuw kookadvies tot nader bericht in gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van gemeente Dinkelland* - Kook uw kraanwater 3 minuten voor consumptie.

Meer informatie en exacte locaties. Informatie over het kookadviesVeelgestelde vragen en antwoorden inclusief *straten in de gemeente Dinkelland waar het kookadvies voor geldt.

Aansluitingen

Op deze pagina vindt u informatie over aansluitingen

Druppels
  • Nieuwe aansluiting
  • Aansluiting veranderen
  • Aansluiting verwijderen
De combinatie van onze waterleiding, onze watermeter en de plek waar deze in een woning zitten noemen wij de aansluiting. Een aansluiting is niet hetzelfde als een aanmelding. Op deze pagina leggen wij meer uit over het aanvragen, veranderen en verwijderen van de aansluiting.  Een aanmelding doet u op het moment dat u in een nieuwe woning gaat wonen. 

Uitroepteken
Aansluiting aanvragen

Als u een nieuwe-, tijdelijke- of bouwaansluiting nodig heeft, dan moet deze aangevraagd worden.

Dit kunt u alleen doen via Mijnaansluiting.nl waar alle aanvragen voor alle aansluitingen (ook voor elektra, gas en telecom) ingediend moeten worden.

Na het versturen van uw aanvraag ontvangt u per e-mail een bevestiging dat uw aanvraag via mijnaansluiting.nl is verzonden en van Vitens ontvangt u een orderbevestiging.

Meer informatie over aansluiting aanvragen

Uitroepteken
Wijzigen of verwijderen

Als u uw aansluiting wilt verplaatsen, vergroten, verkleinen of verwijderen, moet dit aangevraagd worden. Deze wijzigingen vraagt u aan via Mijnaansluiting.nl. Denk er aan dat bij een wijziging ook uw binneninstallatie moet worden aangepast. Dit doen wij niet. Neem hiervoor hiervoor contact op met uw installateur.

Na het versturen van uw aanvraag ontvangt u van Vitens een orderbevestiging. 

Naar Mijnaansluiting.nl

Aanvraag in 3 stappen indienen

Persoon
Stap 1
Ga naar www.mijnaansluiting.nl en maak daar een account.
Wijzigen
Stap 2
Vul het aanvraagformulier in en sla dit op.
Nieuwbericht
Stap 3

Ontvang de bevestiging van Mijnaansluiting.nl en van Vitens. U hoeft verder niets te doen.

Veelgestelde vragen over aansluitingen

Uitleg over leidingen

Vitens maakt gebruik van verschillende soorten en maten leidingen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte leidingen:

  • Transportleidingen zijn grote leidingen van de waterwingebieden naar de productielocatie's, of verder het voorzieningsgebied in. Op deze leidingen zijn geen klanten aangesloten.
  • Hoofdleidingen zijn ook grote leidingen die van de productielocaties naar de klant gaat. Deze leidingen zijn vaak minder groot dan transportleidingen. Op deze leidingen zijn aansluitleidingen aangesloten die het water naar woningen en bedrijven leiden.
  • Een aansluitleiding is de leiding die van de hoofdleiding in de straat bij woningen en bedrijven binnenkomt.
Meer weten? Kijk dan op: Drinkwaterleiding
Hoe kan ik een aansluiting veranderen?

Lees hier meer over op onze servicepagina Aansluitingen

Hoe kan ik een nieuwe aansluiting aanvragen?

Lees hier meer over op onze servicepagina Aansluiting aanvragen

Wat zijn de regels voor een watermeteropstelling?
Alle vragen over Aansluitingen

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement