Waterkwaliteit

Kwaliteit van ons drinkwater

We willen u graag inzicht geven in de kwaliteit van ons drinkwater. De kwaliteit is overal uitstekend, maar de samenstelling van het water verschilt per gebied. Dat komt omdat het grondwater dat wij oppompen overal verschillend is. Wij zuiveren het water in onze productiebedrijven en leveren het via een kilometerslang leidingnetwerk aan onze klanten.

Via onderstaande links krijgt u meer informatie over de waterkwaliteit.

Wat is de hardheid van het water bij u in de buurt?

Met deze tool kunt u bekijken wat de hardheid is van het water in uw gebied. U kunt ook uw eigen postcode invoeren en de knop 'Toon waterinformatie' aanklikken. Dan verschijnen de metingen in de buurt van uw woning.

Waterkwaliteit details

Wilt u weten wat de samenstelling van uw leidingwater is? Dan kunt u de kwaliteitsgegevens raadplegen van de verschillende productiebedrijven. Bij de afdeling klantenservice kunt u navragen van welk productiebedrijf uw drinkwater afkomstig is.

Let op: de gegevens zijn hier gepresenteerd per productiebedrijven en dus niet per plaats. U kunt de hardheid in uw gebied bekijken door de hardheidtool te gebruiken.

Disclaimer

De gepresenteerde drinkwaterkwaliteitsgegevens kunnen incidenteel afwijken van de werkelijkheid omdat:

  • De resultaten zijn verkregen op basis van momentopnamen.
  • U mogelijk in een gebied woont dat wordt voorzien van drinkwater afkomstig van verschillende productiebedrijven. Hierdoor kan de samenstelling van het water variëren.
  • In geval van onderhoud en storingen er tijdelijk water van een andere productiebedrijven geleverd wordt.
  • De waterkwaliteit gedurende het jaar kan veranderen door het in gebruik nemen van nieuwe zuiveringen (bijvoorbeeld onthardingsinstallaties).
  • De resultaten een bepaalde meetonzekerheid bezitten.

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement