Elke dag besparen

Geen druppel op de gloeiende plaat

Mengkranen, mondstukken en doorstroombegrenzers

Met slimme hulpmiddelen gaat water besparen vanzelf. Zoals met een waterbesparend mondstuk op de kraan of een doorstroombegrenzer. Ook een thermostatische mengkraan bespaart ongemerkt een hoop water. Zo’n kraan geeft snel en gemakkelijk water van de juiste temperatuur, waardoor er minder water ongebruikt wegspoelt.

Een waterbesparend mondstuk

Een mondstuk zit helemaal aan het uiteinde van de kraan. U kunt deze er vaak makkelijk zelf afdraaien en vervangen. Bijvoorbeeld door een perlator. Een perlator zorgt ervoor dat er lucht wordt toegevoegd aan de waterstraal. Door dit slimmigheidje stroomt er minder water door de kraan, terwijl de straal even krachtig blijft.

Een doorstroombegrenzer

Een doorstroombegrenzer is een ring van kunststof. Deze ring wordt aan het einde van de kraan of tussen de doucheslang en douchekop geplaatst. Het gevolg? Er stroomt minder water door de kraan/douche, maar de kracht van de waterstraal blijft hetzelfde.

Weinig kosten

De aanschaf van een waterbesparend mondstuk of een doorstroombegrenzer kost een paar euro. Weinig kosten, grote besparing dus.

Wastafel met mengkraan
Een thermostaatkraan bespaart ongemerkt een hoop water. 

Nog meer besparen?

Water besparen tijdens dingen die we dagelijks doen: van handen wassen tot eten koken. We hebben de slimste wijs met drinkwater-tips voor u op een rij gezet. Genoeg om uit te kiezen!

Vrouw bij wastafel