Tijdelijk water

Tijdelijk water

Heeft u tijdelijk water nodig en geen beschikking over een vaste wateraansluiting? Dan kunt u bij Vitens een standpijp huren of gebruik maken van een ondergronds watertappunt.

U kunt een standpijp gebruiken voor:

  • Grote evenementen waarbij veel water nodig is.
  • Bouwwerkzaamheden, zoals grondboringen of sloopwerkzaamheden.
  • Het vullen van een reservoir.

Wij hebben hiervoor drie mogelijkheden:

  • Een tijdelijke standpijp.
  • Een permanente standpijp.
  • Een ondergronds watertappunt.

Vul het formulier in voor de aanvraag van een standpijp of een ondergronds watertappunt. Doe dit minimaal één week voor plaatsing. We leveren een standpijp of een sleutelset op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.00 uur.

Vul het formulier in.

Voor meer informatie belt u met onze afdeling Storingen 0800 0359 (gratis). Het is niet toegestaan om een eigen standpijp aan te sluiten op het waterleidingnet. Dit brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee.

Wat is een standpijp?

Een standpijp is een opzetstuk dat Vitens op een ondergrondse brandkraan aansluit. De brandkraan is aangesloten op het waterleidingnet. Met een standpijp kan er maximaal 6 m3 water per uur worden geleverd.

Hoe lang kan een standpijp geplaatst worden?

De minimale huurperiode voor een tijdelijke standpijp is één week, de maximale huurperiode is twee maanden. De standpijp wordt geplaatst en verwijderd door Vitens. Voor een permanente standpijp gaat u de huurperiode aan voor onbepaalde tijd met een minimum van één jaar. Bij opzegging hanteren wij een opzegtermijn van een maand.

Wat kost een tijdelijke standpijp?

Kosten voor het plaatsen, weghalen en verhuur per week bedragen € 368,00 per week (exclusief 9% btw) plus het waterverbruik. Alle actuele tarieven vindt u op de pagina tarieven. We leveren een standpijp op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.00 uur.

Wat kost een permanente standpijp?

Voor een permanente standpijp gaat u een huurperiode aan voor onbepaalde tijd met een minimum van één jaar. Een permanente standpijp kost € 1.900,00 (exclusief 9% btw) per jaar, exclusief het waterverbruik en Belasting op Leidingwater. We leveren een permanente standpijp op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.00 uur.

OWT-sleutelset

In de provincie Utrecht kunt u gebruik maken van ondergrondse watertappunten. Deze bevinden zich in een afgesloten roestvrijstalen put. De maximale capaciteit bedraagt 6 m3 per uur. Net als voor het huren van de standpijp zelf gaat u deze overeenkomst aan voor bepaalde tijd, met een minimum van één week en een maximum van twee maanden.

Kosten sleutelset

De kosten voor het brengen en ophalen van de sleutelset inclusief instructie zijn eenmalig € 180,00 (exclusief 9% btw). De huur voor een sleutelset bedraagt € 37,00 (exclusief 9% btw) per week. Let op: een deel van de week wordt als een hele week gerekend. Het huurtarief is inclusief waterafname.