Opnieuw kookadvies tot nader bericht in gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van gemeente Dinkelland* - Kook uw kraanwater 3 minuten voor consumptie.

Meer informatie en exacte locaties. Informatie over het kookadviesVeelgestelde vragen en antwoorden inclusief *straten in de gemeente Dinkelland waar het kookadvies voor geldt.

Vitensklant Loes verkent Dakhorst met haar camera

Onze waterwingebieden zijn vaak fraaie stukjes natuur. Dat ontdekte ook amateurfotografe en Vitensklant Loes Hofstede uit Almelo. Met haar nieuwe spiegelreflexcamera verkent ze regelmatig het waterwingebied Rectum-Ypelo met waterbuffer Dakhorst. Haar natuurfoto’s plaatst ze op haar blog Pixel Loes en Instagram. Loes: ‘Dakhorst is prachtig. Bij de waterplas zitten veel vogels. Laatst heb ik een foto gemaakt van een familie zwanen. Het was vroeg en koud. Het water kleurde idyllisch lichtpaars door de reflectie van de opkomende zon. Dat moment, die foto, daar word ik blij van. Ik ga vaak voor zonsopkomst op pad. Bij een opkomende zon zijn de kleuren in de lucht schitterend. De wereld ziet er dan echt heel anders uit. Alsof je ver van de bewoonde wereld bent, alsof je op vakantie bent terwijl het om de hoek is.’

Een stapje terug

Loes vertelt verder: ’Met mijn foto’s wil ik anderen deze wereld laten zien. Tegenwoordig moet alles snel en beter. Ik doe bewust soms een stapje terug. Gewoon even stil staan, rust, een leeg hoofd. En van de natuur genieten. Daar hoef je echt geen geitenwollensok voor te zijn, hoor. Op mijn verlanglijstje staat nog de zonsondergang bij Dakhorst. Net als de bonte specht en de vos die er wonen. Een kwestie van lang blijven stilzitten met de camera en veel, heel veel geduld, maar het gaat me lukken.’

Ook op pad in onze waterwingebieden?

Wil je ook een waterwingebied bezoeken? Download dan gratis onze Wandelapp. In de Vitens Wandelapp vind je wandelroutes door de mooiste natuurgebieden die ons land rijk is in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Tijdens iedere wandeling leer je meer over het waterwingebied en de omgeving. Ieder gebied heeft een uniek verhaal en is erg verschillend. Zo wandel je bijvoorbeeld door veenlandschappen, stadsparken en zandduinen.

Appstore   Playstore

Waterwingebied

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.