De slimme watermeter

Meer gemak en inzicht

Sommige woningen of bedrijfspanden worden door Vitens uitgerust met een slimme watermeter. Deze meter geeft ieder uur automatisch digitaal de meterstand door aan Vitens. Bijvoorbeeld in de wijk Westeinde in Leeuwarden, waar de slimme meter sinds 2019 in de praktijk wordt getest. 

De voordelen van een slimme watermeter op een rij:

 

  • Meer gemak

    Via de slimme meter wordt de watermeterstand automatisch naar Vitens gestuurd. Dat betekent dat de klant dat niet langer zelf hoeft te doen. De klant ontvangt op normale wijze de jaarlijkse waterrekening, met de gegevens over het waterverbruik.

  • Sneller lekkages opsporen

    De slimme meter helpt bij het sneller opsporen van een lekkage in de woning. Normaal gesproken is er gedurende de dag altijd wel een moment dat er geen water wordt gebruikt. Als er altijd water stroomt in een woning of bedrijfspand, dan kan dat wijzen op een lekkage. De slimme meter signaleert dit. Vitens stuurt in dat geval een bericht aan de bewoners, zodat ze maatregelen kunnen nemen om schade te voorkomen.

  • Meer inzicht in gebruik

    Via de slimme meter kunnen de bewoners zien hoeveel water er per dag, per week of per maand in de woning of het bedrijfspand wordt gebruikt. Vitens doet in de wijk Westeinde een proef om vast te stellen op welke manier dat het beste werkt.

Cookie instellingen

Om de video te bekijken moet u eerst de cookieinstellingen accepteren.