Opnieuw kookadvies tot nader bericht in gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van gemeente Dinkelland* - Kook uw kraanwater 3 minuten voor consumptie.

Meer informatie en exacte locaties. Informatie over het kookadviesVeelgestelde vragen en antwoorden inclusief *straten in de gemeente Dinkelland waar het kookadvies voor geldt.

WMD gaat drinkwater leveren aan Vitensklanten in Appelscha

Aannemers Brands – Van Haast, Rook Pijpleidingbouw en Beenen zetten vandaag samen met Leo Hendriks, directeur van drinkwaterbedrijf WMD, een handtekening onder het bouwcontract van een nieuw productiebedrijf in Beilen. De zuivering gaat drinkwater leveren aan klanten van WMD in de regio Beilen, maar ook aan Vitensklanten in het Friese grensgebied bij Appelscha. Ook Jelle Hannema, directievoorzitter van Vitens, was aanwezig.

Op dit moment levert Vitens drinkwater aan de omgeving Appelscha vanuit productiebedrijf Terwisscha. Deze winning ligt in nationaal park Drents-Friese Wold. Met de provincies Drenthe en Friesland heeft Vitens afspraken gemaakt om de hoeveelheid te winnen water in Terwisscha te halveren. Door in het nationaal park minder water te onttrekken, kan de natuur daar zich beter ontwikkelen. Jelle Hannema: “Het helpt ons om Terwisscha te ontlasten. Het water dat we extra nodig hebben hierdoor, kan WMD hier produceren. We zijn heel blij dat we dit met elkaar kunnen doen.”

Duurzame samenwerking

Vanaf het voorjaar van 2023 komt bij Vitensklanten rondom Appelscha het Drentse drinkwater uit de kraan. De samenwerking met WMD is voor Vitens een helder praktijkvoorbeeld in haar nieuwe strategie “Elke Druppel Duurzaam in 2030”. Door - daar waar het mogelijk is - drinkwater te winnen waar het goed beschikbaar is, kunnen belangrijke natuurgebieden floreren. Samenwerken met waterpartners en overheden, buiten provinciale grenzen om, is daarbij essentieel.  

Nieuwe waterleiding

Op dit moment wordt verder gebouwd aan een nieuwe reinwaterkelder. Dat is een opslagplaats voor gezuiverd drinkwater. Dit water gaat uiteindelijk naar klanten. Vitens gaat aan de slag met de aanleg van een waterleiding tussen Beilen en Appelscha. In een persbericht van WMD staat meer informatie over de bouw van de nieuwe drinkwaterzuivering.

 

De website Vitens.com werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement.