Op dit moment heeft Vitens alle niet-urgente werkzaamheden achter de voordeur stopgezet.

 Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus. Natuurlijk lossen we acute storingen en lekkages altijd op.

Meer informatie

Wat zijn klant-, registratie- en contractrekeningnummers?

Deze nummers gebruiken wij om direct uw juiste gegevens te zien en u sneller van dienst zijn.

  • Uw registratienummer
  • Uw klantnummer
  • Uw contractrekeningnummer
  • Uw machtigingsnummer
Om uw gegevens voor ons makkelijk inzichtelijk te maken en terug te kunnen vinden gebruiken wij de nummers hiernaast. Voor ons makkelijk, voor u misschien niet altijd helemaal duidelijk. Daarom leggen wij hier uit wat deze nummers betekenen.

Uitroepteken
Uw registratienummer

Het registratienummer gekoppeld aan uw adres en niet aan uw persoonsgegevens. Dit nummer krijgt u van ons als u de meterstand moet doorgeven. U kunt het alleen daarvoor gebruiken. Dit nummer verandert daarom ook elk jaar.

U ontvangt ook een registratienummer als u voor een aan- of afmelding een meterstand moet doorgeven.

Registratienummer kwijt?
U hoeft geen nieuw nummer aan te vragen om uw meterstand door te kunnen geven. Registreer en/of log in op Mijn Vitens. Zo kunt u uw meterstand doorgeven zonder hierbij een registratienummer in te voeren.

Inloggen/ registreren

Uitroepteken
Uw klantnummer

Uw klantnummer is persoonsgebonden. Met dit nummer kunt u zich registreren op onze website. Houd u dit nummer bij de hand als u contact opneemt met onze klantenservice zodat wij kunnen u dan snel van dienst kunnen zijn. Verhuist u naar een ander adres binnen ons gebied? Dan verhuist dit klantnummer met u mee. U vindt uw klantnummer op onze facturen, brieven en e-mails.


Uitroepteken
Uw contractrekeningnummer

Het contractrekeningnummer is gekoppeld aan uw persoonsgegevens en het adres waarvoor u betaalt.
Beschikt u over meerdere adressen? Dan heeft u ook meerdere contractrekeningnummers. Deze zijn dan meestal gekoppeld aan één en hetzelfde klantnummer.

Uitroepteken
Uw machtigingsnummer

Dit nummer is een uniek nummer in onze administratie dat is gekoppeld aan uw rekeningnummer (IBAN) en uw klantnummer. U ziet dit nummer terug op uw bankafschrift.


Veelgestelde vragen

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement