Duurzaamheid bij Vitens

Wat doet Vitens zelf aan duurzaamheid?

Bij Vitens zijn wij zelf ook druk bezig met waterbesparing en duurzaamheid. Op onze eigen kantoren maken wij gebruik van regenwater om de toiletten mee door te spoelen, en een hoop van onze projecten draaien om de verduurzaming van het drinkwaterproductieproces. Vitens investeert veel in innovatieve technieken waardoor het proces van oppompen, zuiveren en distribueren van water zo zuinig en efficiënt mogelijk verloopt. Het opsporen van lekken in de eigen leidingen hoort daar ook bij, en bovendien letten we op energie en het hergebruik van reststoffen.

Positieve impact op mens en natuur

Elke druppel duurzaam. Dat betekent een enorme omwenteling in ons denken over hoe we water vasthouden, hoe we omgaan met bronnen, hoe we water winnen en zuiveren, maar ook in de manier waarop we met z’n allen drinkwater gebruiken. En hoe we dit alles met elkaar doen, zodat er binnen 10 jaar een 100% duurzaam drinkwatersysteem staat, met een positieve impact op mens en natuur.

Wij geloven dat het kan

Elke druppel duurzaam is een grote opgave. We doen het dan ook niet alleen. Met z’n allen zijn we tot grootse dingen in staat. We laten alle kennis, kunde, vakmanschap en energie stromen om deze uitdaging aan te gaan.

Onze strategie: Elke Druppel Duurzaam

Drinkwater. Het lijkt zo gewoon en vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Drinkwater staat steeds meer onder druk door allerlei factoren. Zoals de groei van de bevolking, weersextremen als gevolg van klimaatverandering, maar ook de steeds verdergaande vervuiling die de kwaliteit van bronnen aantast. Betrouwbaar drinkwater is een voorwaarde voor onze gezondheid en ons welzijn. Willen we drinkwater voor de toekomst veiligstellen, dan moet het roer om. Onze ambitie is dan ook zo helder als het product dat we leveren: in 2030 willen we dat elke druppel duurzaam is. Onze doelstelling hierbij is dat we in 2035 20% minder drinkwater leveren ten opzichte van 2020.

Elke Druppel Duurzaam.

 

Bekijk in 1 minuut wat Elke Druppel Duurzaam betekent voor Vitens en voor jouzelf:

Cookie instellingen

Om de video te bekijken moet u eerst de cookieinstellingen accepteren.

Ons duurzaamheidsplan

Bij Vitens streven we er naar om het winnen, zuiveren, leveren én gebruiken van drinkwater op een duurzame manier te doen. Zo beschermen en verbeteren we de kwaliteit van grondwaterbronnen, beheren we natuurgebieden en verkleinen we onze klimaatvoetafdruk. We streven naar circulariteit en recycling door onder andere gebruik te maken van duurzame energie en we bouwen onze productielocaties natuurinclusief. Met alles wat we doen, willen we zo min mogelijk impact maken op mens en natuur. En daarnaast willen wij onze klanten bewust maken over de waarde van drinkwater.

Natuurbeheerder pipet.