Duurzaam omgaan met drinkwater

Duurzaam omgaan met water begint voor veel klanten in huis. Daarom investeert Vitens in slimme innovaties die watervriendelijk wonen makkelijker maken. Lees meer over de projecten waar we op dit moment aan werken.

Meer inzicht in gebruik door slimme watermeters

Binnen nu en een paar jaar willen we samen met partners grote stappen zetten op weg naar duurzaam watergebruik. Dat betekent onder andere dat we onze klanten meer inzicht willen geven in hoeveel water ze per dag en misschien zelfs wel per uur gebruiken. Voor dat doel testen we nieuwe innovatieve slimme watermeters.

Waterneutraal wonen: proefproject met recyclesystemen in de Achterhoek

In 2030 willen we samen met partners een stap gezet hebben naar het gebruik van meerdere soorten water in huis. Voor drinken en koken blijft de standaard natuurlijk betrouwbaar drinkwater. Maar de wc of wasmachine werken ook prima met ander water. Bijvoorbeeld regenwater of gerecycled water.

Een proefproject in de Achterhoek test nieuwe systemen voor waterrecycling, waterzuivering en regenwatergebruik. Een waterrecyclesysteem zuivert afvalwater in huis en hergebruikt dat water voor de wc en wasmachine. Nieuw bij deze techniek is dat ze zonder filters, membranen of chemicaliën werkt. Daarnaast is dit nieuwe systeem compact en dus redelijk makkelijk te plaatsen. En daar worden zowel onze installateurs als onze klanten blij van!
Meer weten? Kijk op: www.installatie.nl/artikelen/huishoudelijk-water-hergebruiken

Wat kunnen klanten nu al doen?

Veel klanten geven aan al heel bewust met water om te gaan. Of ze te zoeken naar nieuwe manieren om minder water te gebruiken. Zonder in te leveren op comfort. Vitens probeert deze klanten een handje te helpen. We verzamelen inspirerende voorbeelden van pionier-klanten. En vertellen hoe je met kleine klusjes veel water bespaart. Gewoon in eigen huis! Lees alles over wat klanten zelf kunnen doen in huis op onze webpagina: Maak je woning watervriendelijk.

Duurzaam omgaan met drinkwater.