- 1 maand geleden bijgewerkt.

Hotels en vakantieparken gezocht voor onderzoek naar waterbesparing

Drinkwater is cruciaal voor de horeca- en recreatiebranche. Bewust en duurzaam omgaan met drinkwater is daarom noodzakelijk. Vitens komt graag in contact met hotels en vakantieparken die drinkwater willen besparen en hiervoor mee willen werken aan onderzoek naar waterbesparingsmogelijkheden.

Vrouw loopt hotelkamer in
Hotel.

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst en een groepsgesprek (op locatie of via Teams) over drinkwatergebruik in uw bedrijf. In het gesprek met meerdere soortgelijke klanten bespreken we hoe water wordt gebruikt in de deelnemende bedrijven. Daarnaast zijn we geïnteresseerd in de mogelijkheden en belemmeringen om bezoekers/klanten te prikkelen anders met drinkwater om te gaan. Ook daar zal tijdens het gesprek naar gevraagd worden. Deelnemers die meedoen aan het onderzoek krijgen meer grip op het totale drinkwaterverbruik van hun bedrijf of het waterverbruik in een specifiek gebouw.

Oplossingen voor drinkwaterbesparing

Met de uitkomsten gaat Vitens op zoek naar passende oplossingen voor klanten/bezoekers van het park/hotel op het gebied van gedrag, en tips voor techniek en beleid om drinkwater te besparen. Het doel is om praktische middelen voor waterbesparing te ontwikkelen en uit te rollen binnen deze branches. Deelname kan dus een hoop drinkwaterbesparing voor uw onderneming opleveren.

Deelnemen?

Heeft uw bedrijf interesse om deel te nemen aan dit onderzoek naar watergebruik bij horeca- en recreatiebedrijven? Vul hier uw contactgegevens in. Het onderzoeksteam van Vitens (bestaande uit medewerkers van de teams Vernieuwing & Klantinteractie en Communicatie) neemt contact met u op. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen via onderzoek@vitens.nl.