- 4 weken geleden bijgewerkt.

Met een foto de meterstand doorgeven? Het kan nu!

U kunt nu door een foto te uploaden uw jaarlijkse meterstand doorgeven. Wel zo makkelijk. Sinds maart zijn al meer dan 100.000 meterstanden op deze manier doorgegeven!
Mobiele telefoon met scherm om meterstand door te geven
De meterstand doorgeven met een foto is snel en makkelijk.

De voordelen op een rij

 De meterstand doorgeven met een foto. Dit zijn de voordelen:

  • Snel
  • Makkelijk
  • Veilig
  • Nauwkeurig

Hoe werkt het?

In de oproep om uw meterstand door te geven, staat een link om dit online te doen. Klik op de link of open de QR-code en maak of upload uw foto. Uw meterstand lezen we automatisch van uw foto af. Na uw bevestiging, hoeft u verder niets meer te doen.

Hoe wordt de foto verwerkt?
Wanneer u een foto uploadt, controleert het systeem direct of de meterstand realistisch is. Dus of deze stand kan kloppen. Om dat te bepalen kijkt het systeem naar de bij ons bekende verbruiksgegevens. Is de meterstand realistisch? Dan verwerken we deze automatisch. U hoeft dan niks meer te doen. Is de meterstand onrealistisch? Dan doet een van onze medewerkers een extra controle. Heeft u een onbruikbare foto geüpload? Dan vragen wij u om de stand handmatig in te voeren.

Toch liever zelf de stand invoeren?
Geen zorgen, deze optie blijft bestaan. Onder de mogelijkheid om een foto te uploaden, staat de optie ‘Ik wil mijn stand zelf invoeren’.

Verdere ontwikkelingen

Met een foto de meterstand doorgeven kan nu alleen op de smartphone. We willen dit binnenkort ook mogelijk maken voor tablet en computer. De volgende stap is dat u ook bij een verhuizing of meterwisseling de meterstand via een foto kunt doorgeven. Op dit moment is dat alleen mogelijk als u de jaarlijkse meterstandenoproep ontvangt.

Hopelijk bent u net zo blij met deze ontwikkeling als wij. Samen maken we het doorgeven van de meterstand nog beter!

Vrouw maakt een foto van de meterstand
Geef eenvoudig uw meterstand door met een foto.