Nooddrinkwater voor ziekenhuizen bij calamiteiten

- 4 maanden geleden bijgewerkt.

Nooddrinkwater voor ziekenhuizen bij calamiteiten

Vitens streeft er naar 24/7 betrouwbaar water te leveren. Toch kan de uitzonderlijke situatie zich voordoen dat waterlevering via het drinkwaternet een ziekenhuis tijdelijk niet mogelijk is. Vitens heeft haar calamiteitenplan dan zo ingericht dat drinkwaterlevering met tankwagens plaats kan vinden. De levering van nooddrinkwater aan ziekenhuizen is een service van Vitens. 
Nooddrinkwater voor ziekenhuizen.

Informatieblad en video

Noodwater dat wordt geleverd met een vrachtwagen bevat chloor, omdat dit de enige manier is om altijd hygiënisch betrouwbaar drinkwater via een tankauto te garanderen. Er wordt namelijk tijdens de transportprocessen gewerkt met slangen, koppelstukken en vulpunten. Deze kunnen niet honderd procent vrij van bacteriën worden bewezen. Wees als ziekenhuis voorbereid op gechloreerd water, zodat dialyseprocessen niet worden belemmerd. 

In het geval van een storing, schaal dan tijdig het niet noodzakelijke watergebruik af. Op deze manier houd u water over voor primaire processen en loopt het reservoir van het ziekenhuis minder snel leeg. Levering van drinkwater met vrachtwagens is een uiterst redmiddel.

Download het Informatieblad Nooddrinkwater ziekenhuizen.

In deze video ziet u hoe de levering van nooddrinkwater per tankwagen in z’n werk gaat.

Cookie instellingen

Om de video te bekijken moet u eerst de cookieinstellingen accepteren.

Meer informatie

Bij vragen, neem contact op met de accountmanager van uw ziekenhuis óf stel de vraag via de binnendienst van de afdeling Relatiemanagement van Vitens