Douche

Evenveel doucheplezier, minder waterverbruik

Nieuwe badkamer of badkamer verbouwen?

Nieuwbouw of verbouwen? Dit is het moment om u te laten adviseren over waterbesparing in de badkamer. Waar kunt u op letten bij de aanschaf van een douche, kranen en wc?

Waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop laat maximaal 7,2 liter water per minuut door. Toch blijft de straal krachtig. Het geheim hierachter is dat er wat lucht bijgemengd wordt. Zo blijft een goede straal behouden. Dat is ongemerkt water besparen. Lees meer over de Waterbesparende douchekop.

Douche-wtw

Laat een douche-wtw plaatsen. Wat dat is? Dat is een slim apparaat dat de warmte van het wegstromende douchewater hergebruikt. Het is weinig werk, en het apparaat is weggewerkt in de douchebak of de afvoerpijp. U ziet er dus niets van. Meer informatie staat op de site van Milieu Centraal: Douche-wtw: zo werkt het.

Bad

In een gemiddeld bad gaat 120 liter water. In bad gaan, kost daarmee ruim 3 keer zoveel water en energie als 5 minuten douchen. Toch graag een bad? Overweeg dan om minder vaak in bad te gaan. En isoleer de badkuip, dan blijft het water langer warm.

WC

Kies voor een waterbesparende wc. Liefst eentje met een spoelsysteem met 2 keuzeknoppen. Een grote keuzeknop voor een grote boodschap en een kleine knop voor een kleine boodschap. De grote spoelbeurt kost 6 liter, terwijl er bij de kleine maar de helft water wordt gebruikt.

Thermostaatkraan

Thermostatische mengkranen geven snel en gemakkelijk water van de juiste temperatuur. Zo spoelt er een stuk minder ongebruikt water weg. Wilt u meer weten over waterbesparende kranen? Lees onze tips: mengkraan, mondstuk en doorstroombegrenzer.

Man installeert nieuwe wastafel in badkamer
Laat u adviseren over waterbesparing als u een nieuwe badkamer koopt of gaat verbouwen. 

Nog meer besparen?

Elke douchebeurt is een kans om drinkwater te besparen. Hoe? We hebben de slimste wijs met drinkwater-tips voor u op een rij gezet. Kies vooral iets wat bij u past.

Man in badkamer