Rekening betalen?

Op deze pagina vindt u alle informatie over betalen en verschillende manieren om te betalen.

Rekening betalen?

Betaal makkelijk en op tijd via automatische incasso. U heeft hier dan geen omkijken meer naar. Liever zelf overmaken? Dan kunt u kiezen voor een betaallink via e-mail (gratis) of per post met een QR-code (€ 2,00 per rekening incl. 9% btw).

Automatische incasso (gratis)

Vitens schrijft het termijnbedrag elke maand automatisch van uw rekening af. Dit is dé veiligste en makkelijkste manier.

Zelf overmaken (gratis)

Ontvang elke maand een termijnfactuur per e-mail en betaal deze zelf via iDeal.

Zelf overmaken: Papieren rekening

Ontvang elke maand een termijnfactuur per post en maak deze zelf over via internetbankieren of door de QR-code in de factuur te scannen. De kosten voor de papieren factuur zijn €2,00 (incl. 9% btw) per rekening.

Mijn betaalgegeven aanpassen

Wist u dat via Mijn Vitens uw betaalgegevens zelf kunt aanpassen. Hieronder vindt u ook andere opties die mogelijk zijn op Mijn Vitens met betrekking op uw facturen en betalingen.

  • Rekening bekijken
  • Termijnbedrag aanpassen

Uw termijnbedrag

Bent u een nieuwe klant?

Indien u voor het eerst klant bent bij Vitens is het mogelijk om het termijnbedrag aan te passen. U betaalt in 12 termijnen. Hiervoor moet u eerst inloggen in Mijn Vitens. U kunt dan onder het kopje 'Geldzaken'  en daarna 'Termijnbedrag aanpassen' uw aanpassing doorgeven.

Bent u een bestaande klant?

Dan kunt u  uw termijnbedrag aanpassen nadat u uw jaarafrekening heeft ontvangen . U ontvangt uw jaarafrekening binnen 4 weken na het doorgeven van uw meterstand. Ontvangt u een papieren rekening voor uw termijnen? Dan betaalt u vanaf dat moment ook 12 keer de kosten hiervoor.

Hulp bij betalen

Bij geldzorgen is het belangrijk om op tijd naar een oplossing te zoeken. Zo zorgt u ervoor dat de kosten niet hoger worden. Maar liefst 98% van de mensen met een betalingsachterstand vindt een oplossing door om hulp te vragen.

Uitstel aanvragen

Kunt u een rekening even niet betalen? Dat kan gebeuren. Per rekening kunt u één keer uitstel van betaling aanvragen. Voorkom hogere kosten en vraag eenmalig 28 of 42 dagen uitstel aan via Mijn Vitens. Bent u niet op tijd bent met betalen van uw rekening? Dan start het incassoproces.

Een betalingsregeling

Heeft u problemen met betalen? Met een betalingsregeling kunt u in delen betalen. Neem contact met ons op om te bepalen of u in aanmerking komt. Wij helpen u graag verder.

Dit regelt u in Mijn Vitens

Zelf uw gegevens bekijken of aanpassen? Dit kan met een Mijn Vitens account.

U ontvangt een inlogcode op uw e-mailadres waarmee u veilig kunt inloggen. In Mijn Vitens regelt u al uw waterzaken:

  • Bekijk en betaal uw rekeningen
  • Uw gegevens bekijken en aanpassen 
  • Een uitstel van betaling aanvragen