Waterkwaliteit

Waterkwaliteit

Kwaliteit van ons drinkwater

We willen u graag inzicht geven in de kwaliteit van ons drinkwater. De kwaliteit is overal uitstekend, maar de samenstelling van het water verschilt per gebied. Dat komt omdat het grondwater dat wij oppompen overal verschillend is. Wij zuiveren het water in onze productiebedrijven en leveren het via een kilometerslang leidingnetwerk aan onze klanten.

Via onderstaande links krijgt u meer informatie over de waterkwaliteit.

Wat is de kwaliteit van het water bij u in de buurt?

Wilt u weten wat de hardheid van uw drinkwater is. Met deze tool kunt u uw productiebedrijf vinden en ziet u de hardheid en zuurgraad van het water in uw gebied. U kunt uw postcode invoeren en de knop 'Toon waterinformatie' aanklikken. Dan verschijnen de metingen in de buurt van uw bedrijf of organisatie.

Wilt u weten wat de specifieke samenstelling van uw leidingwater is? Dan kunt u de kwaliteitsgegevens raadplegen van de verschillende productiebedrijven.

Let op: de gegevens zijn hier gepresenteerd per productiebedrijf en dus niet per plaats.

Disclaimer

De gepresenteerde drinkwaterkwaliteitsgegevens kunnen incidenteel afwijken van de werkelijkheid omdat:

  • De resultaten zijn verkregen op basis van momentopnamen.
  • U mogelijk in een gebied woont dat wordt voorzien van drinkwater afkomstig van verschillende productiebedrijven. Hierdoor kan de samenstelling van het water variëren.
  • In geval van onderhoud en storingen er tijdelijk water van een andere productiebedrijven geleverd wordt.
  • De waterkwaliteit gedurende het jaar kan veranderen door het in gebruik nemen van nieuwe zuiveringen (bijvoorbeeld onthardingsinstallaties).
  • De resultaten een bepaalde meetonzekerheid bezitten.