Watertappunten

Watertappunten

Vitens zet zich in om ervoor te zorgen dat er op zo veel mogelijk plekken openbare tappunten komen.

Watertappunt aanvragen

Voor het plaatsen van openbare tappunten werkt Vitens samen met Join the Pipe. Omdat het om een openbaar drinkwatertappunt gaat, gaat de aanvraag over een aantal schijven. Zo zorgen we ervoor dat de levering van veilig en betrouwbaar drinkwater gewaarborgd is. Hieronder ziet u hoe u een watertappunt kunt aanvragen.

 

Subsidie watertappunten scholen

De Gezonde School biedt een subsidie voor het aanvragen van watertappunten voor scholen. Bij interesse kunt u dit kenbaar maken tussen 8 maart en 19 april 2021. Meer informatie vindt u in de speciale nieuwsbrief van de Gezonde School.

Hoe vraag ik een watertappunt aan? 

1) Vraag de aansluiting aan
Ga naar www.mijnaansluiting.nl en vraag de aansluiting aan. In de aanvraag kunt u de locatie en de capaciteit (2,5 m3/uur) vermelden. Ook kunt u een situatietekening toevoegen. Wilt u in het “Opmerkingen” veld de contactpersoon opgeven en aangeven dat het om een Join the Pipe-aansluiting gaat? Voor extra informatie over de aansluiting van het tappunt kunt u een e-mail sturen aan tappunten@vitens.nl. Deze mailbox wordt beheerd door technisch specialisten die alle vragen kunnen beantwoorden.

2) Locatie van het tappunt
Naar aanleiding van uw aanvraag via mijnaansluiting.nl neemt een technisch medewerker contact met u op. Hij bekijkt samen met u de locatie en ligging ten opzichte van ons hoofdleidingnet.

3) Beheer en onderhoud van het tappunt
Een tappunt moet onderhouden worden. Ook moeten er periodiek monsters worden genomen om de waterkwaliteit te borgen. Hiervoor kunt u terecht bij Aquador. Daar kunt u de overeenkomst afsluiten die het best bij uw wensen past. Hiermee is de waterkwaliteit en het onderhoud aan het tappunt gewaarborgd. Een basis onderhoudscontract kost € 290 excl. btw per jaar.

4) Levering tappunt
Als bovenstaande stappen zijn doorlopen, kunt u een tappunt bestellen bij: Join the Pipe kraanwater tappunten: 020 794 22 94 / sales.nl@join-the-pipe.org

De kosten voor een buitentappunt bedragen € 3.250 excl. btw en excl. afleverkosten.

5) Aanleg aansluiting en plaatsing tappunt
De aansluiting van het tappunt kan op twee manieren, afhankelijk van de locatie van het tappunt:

  • Plaatsing tappunt op nieuwe aansluiting: Voor het tappunt wordt een nieuwe aansluiting gemaakt. Dit wordt uitgevoerd en betaald door Vitens.
  • Plaatsing tappunt op binneninstallatie van bestaande aansluiting: Het tappunt wordt aangesloten op uw eigen interne waterleidingnet. U kunt dit laten uitvoeren door een erkend installateur. De kosten hiervoor zijn voor uzelf, maar zullen relatief laag zijn aangezien het tappunt op de bestaande binnenleiding wordt aangesloten. De installatie van het tappunt wordt bij deze optie niet door Vitens uitgevoerd. Daarom draagt Vitens hier geen verantwoordelijkheid voor de uitvoering. We adviseren u echter graag.


6) Levering drinkwater en facturatie
Als het tappunt is geplaatst en aangesloten levert Vitens drinkwater naar het tappunt. Voor het waterverbruik ontvangt u maandelijks of per kwartaal een voorschotnota.

Dit overzicht is er ook in een handige pdf-versie