Heeft u een afspraak gepland? Dan wordt u binnenkort door ons gebeld.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen voert Vitens alleen urgente werkzaamheden uit. Heeft u een afspraak gepland? Dan wordt u binnenkort gebeld om deze afspraak in overleg te annuleren of verzetten.

Alles over geldzaken

Wij sturen u facturen of schrijven geld van uw rekening af. Hoe die facturen zijn opgebouwd en wat uw betaalmogelijkheden zijn leest u hier.

vinkje in cirkel

Uw geldzaken makkelijk beheren in Mijn Vitens

  • Uw facturen online bekijken
  • Zelf bepalen hoe u betaalt
  • De hoogte van uw termijnbedrag zelf bepalen

Wij sturen u de facturen voor uw drinkwater. Maar u kunt zelf bepalen hoe u die facturen ontvangt en betaalt. U kunt zelfs het bedrag van uw termijnfacturen zelf aanpassen. U heeft hiervoor alleen een Mijn Vitens account nodig.


Uitroepteken
Informatie over de facturen

U betaalt 4 of 10 keer per jaar uw termijnfactuur en één keer per jaar ontvangt u van ons uw periodeafrekening (jaarafrekening). Meer weten over deze facturen en waarom wij dit in rekening brengen?

Meer informatie over de facturen

Uitroepteken
Informatie over betalen

Regel zelf hoe u betaalt: Automatisch of via acceptgiro. Pas zelf uw termijnbedrag aan. Zelfs als het even niet lukt om een factuur op tijd te betalen, regelt u dit makkelijk via uw Mijn Vitens account.

Meer informatie over Betalen

Uw geldzaken beheren in 3 stappen

Persoon

Stap 1:

Log in op Mijn Vitens
Ga naar Mijn Vitens. U kunt hier ook een account maken als u dit nog niet heeft.
Wijzigen

Stap 2:

Bekijk of pas gegevens aan
Bekijk facturen, pas uw termijnbedrag of betaalwijze aan. U kunt zelfs, als het nodig is, uitstel van betaling aanvragen.
Upload

Stap 3:

Sla op

Sla uw wijziging of aanvraag op. U ontvangt direct een bevestiging via e-mail van ons.

Veelgestelde vragen

Uw eindafrekening uitgelegd

Een eindafrekening krijgt u alleen als u verhuist en u zich afmeldt.

Op deze eindafrekening verrekenen wij het totaalbedrag van de in rekening gebrachte termijnfacturen met de totale kosten. U ziet zo in één oogopslag een overzicht van uw meterstanden, waterverbruik en de gemaakte kosten vanaf uw laatste periodeafrekening tot de datum van uw sleuteloverdracht.

Bekijk ook de video met uitleg op onze servicepagina Facturen

Uw periodeafrekening uitgelegd

U ontvangt uw periodeafrekening elk jaar in dezelfde maand. Welke maand dit is, is afhankelijk van het postcodegebied waar u woont.

Op uw periodeafrekening verrekenen wij het totaalbedrag van de in rekening gebrachte termijnfacturen met de totale kosten. U ziet zo in één oogopslag een overzicht van uw meterstanden, waterverbruik en de gemaakte kosten.

Bekijk ook de video met uitleg op onze servicepagina Facturen

Uw termijnfactuur uitgelegd

Wij berekenen het bedrag voor het water aan de hand van uw (verwachtte) jaarverbruik. Het kan zijn dat wij ook belastingen en/of heffingen in opdracht van uw gemeente bij u in rekening brengen. Is dit het geval, dan ziet u dit terug op de specificatie van uw termijnfactuur op uw periodeafrekening.

Lees hier meer over of bekijk de video op onze servicepagina Facturen

De heffingen op uw factuur uitgelegd

Het kan zijn dat wij belastingen en/of heffingen in opdracht van uw gemeente bij u in rekening brengen. Woont u niet in deze gemeenten, dan worden deze heffingen ook niet bij u in rekening gebracht. Heeft u vragen over deze heffingen, neem dan contact op met uw gemeente.

U kunt de volgende heffingen op uw facturen tegenkomen:

  • Precarioheffing. Deze heffing is voor Vitens een kostprijsverhogende factuur waarover btw berekend wordt.
  • Rioolheffing. U betaalt dit voor het lozen van afvalwater op de gemeentelijke riolering. De hoogte van deze heffing is afhankelijk van uw waterverbruik. Vitens int deze heffing in de gemeenten Aalten, Ameland, Berkelland, Brummen, Doesburg, Duiven, Montferland, Schiermonnikoog (Friesland), Oost Gelre en Winterswijk (Gelderland).
Kan ik mijn openstaande facturen ook online zien?

Het is mogelijk uw openstaande facturen online te zien.
Lees hier meer over op onze servicepagina Facturen

Alle vragen over uw geldzaken

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement