Internationale activiteiten

VEI

Vitens heeft een schat aan waterkennis in huis. Via VEI brengen we deze kennis en kunde naar landen in de wereld waar drinkwater geen vanzelfsprekendheid is. Onze collega-waterbedrijven Evides, Waterbedrijf Groningen, Brabant Water, WLN en Waterleidingmaatschappij Limburg doen ook mee.

Vitens VEI.

Onze eigen medewerkers worden uitgezonden naar bijvoorbeeld Mozambique, Kenia en Bangladesh. Daar helpen ze lokale drinkwaterbedrijven bij het verbeteren van hun waterleidingnetwerk, hun facturatiesysteem en technische en financiële systemen. Vitens draagt met VEI bij aan een van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: water en sanitatie voor iedereen.

Al sinds 2006 maakt VEI het verschil. Dat doen we met geld van de moederbedrijven, aangevuld met bijdrages van donoren en fondsen. Ook de klanten van Vitens kunnen helpen; zij doneren via Water for Life.

Klanten van Vitens steunen Water for Life

Eén miljard mensen ter wereld hebben geen schoon water. Veel van hen – voornamelijk kinderen – sterven aan de gevolgen van vervuild water en slechte hygiëne. Vitens doet daar wat tegen, samen met haar klanten! 

Vitens WFL.
Vitens brengt haar kennis en kunde op het gebied van water naar de landen waar water en wc's niet vanzelfsprekend zijn. Zoals Mozambique, Kenia, Bangladesh en Kenia. Dat gebeurt via VEI. Waar deze organisatie actief is, zet Water for Life kleinschalige projecten op, in dorpen en op scholen. De experts van VEI zijn al ter plaatse en voeren de projecten uit: ze bouwen nieuwe tappunten, breiden het waterleidingnetwerk uit en zorgen voor huisaansluitingen en toiletten.

Klanten van Vitens helpen mee door via hun waterfactuur te doneren aan het klantenfonds Water for Life. Ook niet-klanten kunnen meedoen: zij doen een eenmalige gift of organiseren een actie. Sinds de oprichting in 2006 heeft Water for Life al meer dan 1.1 miljoen mensen bereikt met water en sanitaire voorzieningen.