- 1 maand geleden bijgewerkt.

Een middag op pad met Melvin, monteur bij Vitens

Hoi! Ik ben Melvin, een van de monteurs van Vitens. U ziet ons vast wel eens rijden. Of misschien zijn we al eens aan het werk geweest bij u thuis of in de straat. Vandaag neem ik u een middag mee op pad. Ik heb storingsdienst, dus ik weet zelf ook nog niet wat mij te wachten staat...

Een kijkje in de bus van Melvin, monteur bij Vitens
Melvin in zijn monteursbus.

Op pad met een goedgevulde monteursbus

Een lekkage, verminderde druk uit de kraan, bruin water of een probleem met de aansluiting. Als klant kunt u storingen doorgeven via ons storingsnummer. Na zo’n telefoontje van een klant wordt de dichtstbijzijnde monteur gebeld. Die gaat dan op de storing af, om deze zo snel mogelijk op te lossen. Alle monteurs werken in een eigen gebied. Daardoor kunnen we vaak snel ter plaatse zijn.

Mijn werkgebied is Friesland. Daar werk elke dag vanuit mijn monteursbus. Deze zit vol gereedschappen en materialen. Hiermee kan ik de meeste storingen direct oplossen.  Ik heb storingsdienst, maar ben vanmiddag nog niet gebeld over een storing. Op dat soort rustige momenten pleeg ik regulier onderhoud.

Melvin controleert een afsluiter
Melvin controleert een afsluiter.

Afsluiters controleren

Ik stap in mijn bus en rijd naar een wijk waar nog onderhoud moet plaatsvinden. Daar test ik eerst of de afsluiters nog goed werken. Die gebruik ik bijvoorbeeld bij een leidingbreuk. Als ik een kapotte leiding afsluit, kan ik deze daarna repareren. Door nu te checken of de afsluiters goed functioneren, ben ik goed voorbereid als zich in de toekomst toch een storing voordoet. En kom ik niet voor verrassingen te staan.

Melvin checkt een brandkraan
Melvin spoelt een brandkraan door.

Brandkranen controleren en doorspoelen

Na het controleren van de afsluiters check ik of de brandkranen goed werken. Ik spoel ze ook even door. Dat is ontzettend belangrijk om te doen. Zo zorg ik er namelijk voor dat er in het geval van een brand gegarandeerd bluswater uit de brandkraan komt.

Melvin controleert de bereikbaarheid en vindbaarheid van een brandkraan
Melvin verbetert de vindbaarheid van een brandkraan.

Vindbaarheid en bereikbaarheid van brandkranen verbeteren

Na het controleren van de werking van de brandkranen, kijk ik naar de vindbaarheid en bereikbaarheid. Het is namelijk belangrijk dat onze partners, aannemers en de brandweer de brandkranen snel en makkelijk kunnen vinden in geval van nood.

Melvin verwerkt zijn onderhoud en reparaties in een online systeem
Melvin verwerkt de reparaties en het onderhoud in een online systeem.

Onderhoud en reparaties verwerken

Gelukkig zijn er nog steeds geen storingen. Dus stap ik in mijn bus, waar ik het onderhoud en de reparaties die ik vanmiddag heb gedaan direct verwerk in een online omgeving. Niet alleen Vitens, maar ook gemeentes en aannemers werken in die omgeving. Zo hebben we allemaal dezelfde actuele informatie.

En dan zit mijn werkdag er alweer op! Het was gelukkig een rustige storingsdienst, waarin ik veel onderhoud heb kunnen wegwerken.

Over Melvin
Melvin (28 jaar) werkt sinds 1 juni 2022 voor Vitens als monteur. Je kunt hem tegenkomen in Friesland. 'Het werk wat ik doe is vaak erg dankbaar. We helpen klanten vaak uit een lastige situatie, helemaal als er lekkage is in huis of wanneer de straat vol water staat. Dat ik de hele dag onderweg ben, maakt mijn werk leuk en afwisselend.'

Ook werken bij Vitens? Bekijk onze vacatures.