Phishing

Nep e-mails, nep sms-berichten en mensen die doen alsof ze werknemer van Vitens zijn. Helaas horen wij steeds vaker dat u hiermee te maken krijgt.
Uitroepteken

Hoe herkent u verdachte e-mailberichten?

  • Controleer het adres van de afzender
  • Check of u echt een factuur niet hebt betaald
  • Let op typefouten en slechte grammatica
  • Open geen bijlagen en klik niet op links als u de mail niet vertrouwt
Onze e-mails zijn afkomstig van @vitens.nl of @postnl.vitens.nl. Wij sturen nooit e-mails naar meerdere klanten tegelijk. U mag dus geen andere namen in het 'Aan-veld' zien. Heeft u een nepmail ontvangen? Verwijder deze dan direct en maak nooit gebruik van linkjes in deze e-mails. Gebruik uw Mijn Vitens-account om daar uw openstaande facturen en persoonsgegevens na te kijken.

Er staat een medewerker aan uw deur

Soms is het nodig dat wij bij u thuis langskomen. Om uw watermeter, meterstand of de waterkwaliteit te controleren. Helaas soms ook om betalingen te incasseren als er te lang niet betaald is. Om welke reden wij ook bij u langskomen, onze medewerkers kunnen zich altijd legitimeren met een pas van Vitens. Meestal dragen zij ook bedrijfskleding en rijden zij in een bedrijfsauto met ons logo.

Vraag onze medewerkers gerust om deze legitimatie, zij laten deze graag aan u zien.

Wat als u het toch niet vertrouwt
Neem dan het zekere voor het onzekere: Laat de persoon aan de deur niet binnen en neem contact op met ons en/of bel de politie.

Naar Contact

SMS en AcceptE-mail

SMS-berichten
Wij sturen u een sms-bericht ter herinnering als u te laat bent met betalen of als u uw meterstand nog moet doorgeven. Wij gebruiken in deze berichten alleen ons eigen rekeningnummer NL 94 INGB 0000 8690 00 en verwijzen alleen naar onze eigen website: www.vitens.nl.

Wij maken géén gebruik van andere betaalopties zoals PayPal of Digiwallet.

AcceptE-mail
Een veilige AcceptEmail van ons bevat informatie die alleen bekend is bij u als klant, zoals bijvoorbeeld uw klantnummer. Ook heeft het bovenste deel van de e-mail en het bovenste deel van de website dezelfde tekst. AcceptEmail is geen directe link naar iDeal; u komt eerst op de internetpagina van AcceptEmail en pas daarna op de pagina van uw bank waar u veilig kunt betalen. De internetpagina is altijd https://transaction.acceptemail.com (controleer de ‘s’ in ‘https’).  

Meer over onze betaalwijzen

Drie tips om Phishing te herkennen

Tip 1

Wees waakzaam
Phishing speelt in op emotie en angst met bijvoorbeeld aanbiedingen die te te mooi zijn om waar te zijn of boetes die nog betaald moeten worden.

Tip 2

Controleer het bestandstype
Commerciële bedrijven sturen in de regel alléén PDF bestanden. Alle andere bestanden zijn verdacht.

Tip 3

Check waar een link naar toe gaat
Beweeg de muis over de link en kijk waar de link heen gaat. Hoort dit adres bij de organisatie die de e-mail verstuurt?

De website Vitens.nl werkt het best met cookies. Hiermee verbeteren wij de website en onze service. Meer info: privacy statement