- 4 weken geleden bijgewerkt.

Lancering nieuwe Arie Aardworm wandelroute voor kinderen in waterwingebied Vitens Nijverdal

Vitens lanceert tijdens de ‘Twentse Waterweken’ een nieuwe wandelroute voor kinderen. Tijdens deze wandelroute op de Sallandse Heuvelrug leren kinderen, en hun ouders/verzorgers, alles over drinkwater. De wandelroute wordt op woensdag 8 mei geopend bij het buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

Nieuwe Arie Aardworm wandelroute op de Sallandse Heuvelrug
Nieuwe Arie Aardworm wandelroute voor kinderen .

Hoe wordt drinkwater gemaakt en waarom moeten we er zuinig op zijn? En, waarom is de natuur zo belangrijk voor het drinkwater? Tijdens de wandeling van 4,5 kilometer door het waterwingebied worden de wandelaars meegenomen in de wondere wereld van het drinkwater. De route wordt gelopen met het online karakter ‘Arie Aardworm’. Met smartphone of tablet (met internetverbinding) kan de route worden gelopen. ‘Arie Aardworm’ belooft een leuk en leerzaam avontuur door de bossen op de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de wandeling kunnen de kinderen vragen beantwoorden. Bij elk goed ingevuld antwoord komt een letter tevoorschijn, waarna na de route het eindwoord gepuzzeld kan worden.

Feestelijke opening

De opening van deze route in Nijverdal belooft een feestje te worden! Van 11.00 tot 15.00 uur is Vitens aanwezig met een kraam bij het buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. De deelnemers die de route lopen, ontvangen een leuke goodiebag om het bewustzijn rondom drinkwater te vergroten.

Wanneer: Woensdag 8 mei van 11.00 tot 15.00 uur (gratis)
Voor wie: Kinderen met ouders/grootouders/verzorgers
Waar: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal)

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft op meerdere locaties routes in waterwingebieden. Ook in Zwolle, Burgum, Zeewolde, Malden en Soest kunnen kinderen op avontuur met ‘Arie Aardworm’. Na de lancering van de route in Nijverdal blijft de route beschikbaar en is op elk gewenst moment te starten via https://vitens.pogotours.nl.

De Twentse Waterweken is een initiatief van het Twents waternet: een samenwerkingsverband tussen de Twentse gemeenten, waterschap Vechtstromen, de provincie Overijssel en drinkwaterbedrijf Vitens. De Twentse Waterweken sluiten aan op de landelijke Week van Ons Water. Bekijk hier het volledige activiteitenprogramma 2024.

Twentse Waterweken 2024